Η κ. Κεραμέως της Κυβέρνησης. Από το Χάρβαντ στις αίθουσες των δημόσιων σχολείων που στενάζουν

Αυτός που θα διαβάσει το βιογραφικό της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως αμέσως θα καταλάβει ότι το χρήμα έρρεε και εξ αυτού οι σπουδές της ήταν στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού!

Επίσης παρατηρώντας την εξέλιξη της και την σταδιοδρομία της επίσης θα καταλάβει ότι η κ. Κεραμέως είναι παιδί ενός σωλήνα του οικονομικού κατεστημένου και των σαλονιών!

Αυτά τα δύο δικαιολογούν απόλυτα το φιάσκο που έπαθε η κ. Κεραμέως στις προχθεσινές εκλογές των εκπαιδευτικών της χώρας!

Η κ. Κεραμέως μπορεί να πιστεύει ότι η δουλειά των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία είναι υποβαθμισμένη. Μπορεί να πιστεύει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί της εκπαίδευσης είναι εξαρτημένοι και πιόνια της κυβέρνησης της.

Άλλωστε ο χρόνος της στην κυβέρνηση αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου για στην στροφή προς την ιδιωτική εκπαίδευση και τους κολλεγιάρχες!

Ποτέ δεν κατάλαβε η κ. Κεραμέως ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν αξιοπρέπεια. Ότι ζουν με μισθούς πείνας. Ότι επιτελούν ένα τεράστιο εθνικό έργο! Και ότι μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις ή να μην ανήκουν πουθενά, αλλά ταυτίζονται στα θέματα που σχετίζονται με την προσωπική τους αξιοπρέπεια!

Η κ. Κεραμέως ποτέ δεν κατάλαβε την προσωπικότητα, την ευθύνη, αλλά και τον πόνο των εκπαιδευτικών γιατί ποτέ δεν τα έζησε, για να μην πούμε ότι τα απεχθάνεται!

Και έτσι αυτό που επιδίωξε να εφαρμόσει με νόμο μέσα στην πανδημία καθιερώνοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αγνοώντας την βούληση των εκπαιδευτικών όλων των παρατάξεων, απέτυχε παταγωδώς!

Το 95% των εκπαιδευτικών της χώρας δεν έλαβε μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των υπηρεσιών συμβουλίων, κόντρα στην κρατική προπαγάνδα, κόντρα στον φόβο και τον αυταρχισμό, κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό!