Η Κως στην καραντίνα. Το απόλυτο μηδέν, πορεία χωρίς πυξίδα και με αισχροκέρδεια

Τα πάντα στον τομέα της υγείας τρέχουν στην Κω χωρίς πυξίδα. 50 χιλιάδες άνθρωποι μικροί, μεγάλοι και ηλικιωμένοι ζουν χωρίς να γνωρίζουν τι γίνεται, τι συμβαίνει, ποιά είναι η κατάσταση.

Είναι σαν να μην υπάρχει ηγεσία, σαν να μην υπάρχει ένας υπεύθυνος να κατευθύνει τον λαό που σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργεί σαν αγέλη.

Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται στο νοσοκομείο. Αν λειτουργούν όλα όπως πρέπει. Αν έχει ετοιμότητα. Αν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Έχουμε πανδημία, ακούμε με φόβο τις ειδήσεις μπροστά στις τηλεοράσεις και μια επίσημη φωνή δεν λέει στις 50 χιλιάδες κόσμου τι γίνεται στο νοσοκομείο.

Ότι ακούς, το ακούς στο καφενείο, που και αυτό σίγησε με αποτέλεσμα να βάλουν μπροστά τα τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά μέσα. “Το άκουσες; η γυναίκα του Τάσου είναι στο νοσοκομείο” “Ρε φίλε ο πεθερός ήρθε από την Γερμανία και κόλλησε την συμπεθέρα μας!”  Και η φαντασία οργιάζει!

Τρέχεις στο νοσοκομείο για έλεγχο κορονοϊού και σου λένε όχι γιατί κάνουν μόνο δύο φορές την εβδομάδα και μόνο για τα χειρουργεία!  Και που σε στέλνουν; Στον μοναδικό ιδιώτη που το ένα τεστ κάνει 160 ευρώ! όταν την ίδια ώρα μαθαίνει ο ταλαίπωρος  ότι το αντιδραστήριο στοιχίζει 20 ευρώ και ότι οι έλεγχοι στην Αθήνα γίνονται δωρεάν μέσα στις πλατείες!

Σε αυτήν την κοινωνία των 50 χιλιάδων ανθρώπων δεν υπάρχει ένας, μας ένας, της πολιτικής προστασίας του λαλίστατου κ. Χαρδαλιά να ενημερώνει κάθε ώρα και κάθε λεπτό τι γίνεται και τι πρέπει να κάνουμε.

Σε αυτή την κοινωνία των 50 χιλιάδων ανθρώπων δεν υπάρχει ένας εκπρόσωπος του λαλίστατου υπουργού υγείας να μας πει ποιοί έλεγχοι γίνονται και τι θα κάνουμε αντί να ακούμε τις φήμες του καφενείου!

Σε αυτή την κοινωνία των 50 χιλιάδων ψυχών υπάρχει η πλήρης σιωπή της επίσημης ενημέρωσης, το μηδέν σε ελέγχους και άρα στην γνώση της επίσημης κατάστασης.

Σε αυτήν την κοινωνία που την εγκατέλειψε η επίσημη πολιτεία και ο Δήμος όπως και το Επαρχείο απέχουν, η καραντίνα γίνεται για την καραντίνα χωρίς γνώση, με την επιστήμη και τον κ. Τσιόρδα απόντες και με τον πολίτη με το τηλέφωνο στο χέρι να μάθει από την κουμπάρα τι γίνεται! Πληρώνοντας 180 ευρώ για να μάθει αν τον κτύπησε ο κορονοϊός!  

Αυτή είναι η ετοιμότητα. Αυτή είναι η οργάνωση αντιμετώπισης μιας πανδημίας. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για την Κω των 50 χιλιάδων κατοίκων και των 170 χιλιάδων τουριστικών κλινών….