Κώστας Σημίτης: Έκαστος δύο πύρας φέρει. Την μία έμπροσθεν και την άλλη όπισθεν

Ο λεγόμενος εκσυγχρονιστής πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης πολύ φοβούμαστε ότι την σοφή ρύση των σοφών αρχαίων προγόνων μας δεν την έμαθε ούτε στο σχολείο, αλλά και ούτε στην ζωή του.

Αυτήν που βλέπει είναι η σακούλα με τα ελαττώματα των άλλων που βρίσκεται μπροστά του, ενώ την άλλη με τα δικά του ελαττώματα δεν την βλέπει γιατί βρίσκεται στην πλάτη του!

Βγήκε λοιπόν προχθές ο κ. Σημίτης σε συνέντευξη του στα “ΝΕΑ” και ούτε λίγο ούτε πολύ κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ  και την Αντιπολίτευση για την στάση τους στον κορονοϊό! 

Ο κ. Σημίτης σημειώνει: « Οσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται. Αλλά η κοινή γνώμη δεν χρειάζεται την άρνηση. Για να απαιτήσει τα αναγκαία και σωστά από την κυβέρνηση χρειάζεται πληροφόρηση, τεκμηρίωση, δημιουργικότητα. Τότε μόνο θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει δρόμους άλλους από εκείνους που της υπαγορεύει η κυβέρνηση και να αναθέσει σε όσους έχουν διαφορετικές ευθύνες την εξουσία».

Ο πρωθυπουργός που ποτέ δεν αποδέχθηκε την ευθύνη του για το φαγοπότι των στενών συνεργατών του κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Ο κ. Σημίτης που θα έπρεπε να ντρέπεται εσαεί και να κρύβεται γιατί ως πρωθυπουργός δεν πήρε πρέφα τις μίζες που περνούσαν πάνω από το έξυπνο κεφάλι του!

Ο εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης νομίζει ότι μπορεί δημόσια να κρίνει τους άλλους και να εμφανίζεται δημόσια, αλλά δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αποδεχθεί την τεράστια και καταστροφική δική του ανευθυνότητα και να κρυφτεί μια για πάντα στο σπίτι του!