Δήμος Κω. Μια ανώνυμη είδηση για την καθαριότητα που προβληματίζει και απαιτεί εξηγήσεις

Διαβάσαμε στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Κω “Νέα της Κω 24” μια είδηση που μας προβλημάτισε. Θα λέγαμε ότι είναι γραμμένη κατά τρόπο συνθηματικό, αν και στο κείμενο της περιλαμβάνονται και υπαρκτά πρόσωπα του Δήμου μας!

Η είδηση παρόλο που είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα γεννήσει ερωτηματικά  στην λειτουργία του Δήμου μας και στην ικανότητα των στελεχών του να τον διοικήσουν, δεν αναφέρει την προέλευση της, ούτε έχει την συνηθισμένη υπογραφή του δημοτικού δελτίου τύπου ή του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβουλίου!

Συγκροτήθηκε μας λέει μια επιτροπή με 9 μέλη και μάλιστα αντιδημάρχων και στελεχών υπαλλήλων και δεν μας λέει ποιός την συγκρότησε!

Η είδηση μας λέει ότι η επιτροπή θα μελετήσει την ανάθεση τμήματος της καθαριότητας σε εξωτερικό συνεργάτη! Αλήθεια ο Δήμος μας θα προσλάβει και άλλον συνεργάτη όταν έχει μέχρι στιγμής πέντε και δύο τρεις προϊσταμένους:

Και φυσικά στην είδηση μαθαίνουμε ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι υποβαθμισμένες και άρα χρειάζεται εξωτερικός συνεργάτης!

Το ότι απαιτείται η σύνταξη πλήρους επιστημονικής μελέτης αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των ανταποδοτικών υπηρεσιών της καθαριότητας είναι γνωστό σε όλους. Ο Κυρίτσης την άφησε γυμνή!

Το ότι αυτή η μελέτη ενδεχόμενα θα προτείνει και ειδικούς επιστήμονες και σύγχρονους τρόπους διοίκησης της υπηρεσίας είναι κατανοητό αφού το σημερινό στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας είναι ανεπαρκές!

Φυσικά και είμαστε υπέρ της αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας όπως λέει η είδηση αφού απ’ ότι φαίνεται έχει συνταχθεί πλήρης αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, των ελλείψεων και των αιτίων  για τις οποίες είναι υποβαθμισμένες οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Όχι όμως και άλλος εξωτερικός συνεργάτης! Αυτό που χρειάζεται είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με εξειδικευμένο μόνιμο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό!