Στον Δήμο της Κω μπερδεύουν την πολιτική με την δικαιοσύνη

Με την ευκαιρία της δίκης των 5 συμπατριωτών μας μετά από την καταγγελία της Δημαρχίας Κυρίτσης για το αδίκημα της απιστίας που δήθεν ζημίωσε τον Δήμο έχουμε να πούμε τα ακόλουθα:

Τα βάθρα της δημοκρατίας μας είναι τρία. Η Νομοθετική η Εκτελεστική και η Δικαστική εξουσία.

Οι δύο πρώτες σε καμιά περίπτωση δεν εμπλέκονται στα θέματα απόδοσης της δικαιοσύνης. Κι όπου και όταν αυτό έγινε όπως στις περιπτώσεις των επιτροπών της Βουλής όξυναν αντί να επιλύσουν τα θέματα και να αποδώσουν δικαιοσύνη!.

Άρα η τιμωρία για παραβάσεις και για εγκλήματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαστικής εξουσίας και κανενός άλλου, Και άρα φαινομενικά η δημαρχία Κυρίτση ορθά απέστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα για να αποφανθεί και ενδεχόμενα να τιμωρήσει!

Σήμερα στην σημερινή δημαρχία επικρατεί μια ερμαφρόδιτη κατάσταση. Τα θέματα που σχετίζονται με την δικαιοσύνη τα χειρίζονται κατά περίπτωση. Κάποια τα αφήνουν να τα επιλύσει η Δικαιοσύνη και κάποια άλλα καραμπινάτα αδικήματα τα επιλύουν οι πολιτικοί!

Τα θέματα που ήδη έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης από καταγγελίες του Κυρίτση θα τα επιλύσει η Δικαιοσύνη. Και ας είναι πολιτικές διώξεις. Και ας ταλαιπωρούνται και πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους δικηγόρους οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυρίστη!

Για παράδειγμα το θέμα της δίωξης των 5 κατηγορουμένων της ΚΕΑΣ θα το επιλύσει η Δικαιοσύνη. Οι σημερινή δημαρχία δεν έχει κανέναν λόγο!

Τα θέματα όμως που εντοπίστηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή και θεωρούνται καραμπινάτα αδικήματα δεν θα τα λύσει η δικαιοσύνη αλλά η δημοτική αρχή δηλαδή οι πολιτικοί! Γιατί στην δημαρχία οι έξη δικηγόροι δεν υπηρετούν την δικαιοσύνη αλλά την πολιτική!

Για παράδειγμα το θέμα της ενοικίασης του Λυκείου Ζηπαρίου θα το επιλύσει η Δημαρχία με την κατασκευή δημόσιου Λυκείου και άρα όλα ωραία και καλά!

Ελπίζουμε ότι αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση στην οποία σίγουρα εμπλέκονται οι έξη δικηγόροι μας να ξεκαθαριστεί σύντομα για το συμφέρον της νομιμότητας αλλά και της πολιτικής.