Ο κορονοϊός και το αλαλούμ στην Κυβέρνηση. Παίζουν με τα νεύρα και την τσέπη των πολιτών

Μέσα σε μία εβδομάδα άλλαξαν τα σενάρια τρεις φορές! Τέσσερις ζώνες. Δύο ζώνες. Μαύρες, κόκκινες, γκρι περιοχές!

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων μαζί με την Κυβέρνηση έπαιζαν πολιτικά παιχνίδια και δεν άκουγαν τους κινδύνους που έρχονταν!

Στο όνομα του τουρισμού άνοιξαν τις πύλες του Βορρά. Γέμισαν τα αεροπλάνα και πίστεψαν ότι η οικονομία θα νικήσει την πανδημία. Θα την νικήσει στο μυαλό και στις επιθυμίες των πολιτών. Μόνο που ο κορονοϊός δεν νοιάζεται για τον τουρισμό ούτε για τους πολιτικούς και τις επιθυμίες τους.

Τους κτυπούσαν τις καμπάνες οι ειδικοί από όλον τον κόσμο ότι ο κορονοϊός ήλθε και θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμη. Και το σπουδαιότερο τους έλεγαν ότι θα πρέπει να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Τους έλεγαν να φτιάξουν 100, 200, 1.000 ΜΕΘ και ας ήταν αχρείαστες! Τους έλεγαν να προσλάβουν και να εξειδικεύσουν μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές και ας ήταν αχρείαστοι!

Και αυτοί έκλειναν το μάτι στους κληνικάρχες. Λες και το ΕΣΥ δεν είχε ανάγκη και τις ΜΕΘ και τους γιατρούς και ας μην είχαμε κορονοϊό! Στην πόλη της Κίνας έστησαν τρία τεράστια νοσοκομεία μέσα σε μια εβδομάδα. Και στην Ευρώπη στήθηκαν υπαίθριες ΜΕΘ σε χρόνους ρεκόρ!

Αλλά και η οικονομία στενάζει! Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο! Και αυτό, γιατί το σύστημα του ΕΣΥ φράκαρε! Γιατί μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων ακόμα θα οδηγήσει σε καταστροφή!

Αντί να δώσουν 100, 200 εκατομμύρια για τις ΜΕΘ στερούν από την οικονομία και την τσέπη των επιχειρηματιών δισεκατομμύρια και αναγκάζουν τους πολίτες να ασχολούνται με τα νεύρα τους.

Αυτή ήταν η πολιτική του βλέποντας και κάνοντας. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα από τα παλαμάκια της Μαρέβας….