28η Οκτωβρίου. Ζήτω το Έθνος. Θα κατατροπώσουμε και τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός καλπάζει, τα νέα είναι άσχημα από όλο τον κόσμο και η Κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να συνδέσει την τεράστια προσπάθεια των πολιτών να ξεφύγουμε από τον κίνδυνο με το Αλβανικό έπος και την ανδρεία των Ελλήνων στον αγώνα για την ελευθερία τους!

Το Αλβανικό έπος με την πανδημία του κορονοϊού που μοιάζουν όσο μοιάζει η γη με τον ήλιο!

Και φυσικά αυτό δεν έγινε τυχαία. Η κυβέρνηση στο θέμα του κορονοϊού τα έχει κάνει μπάχαλο. Και αυτό γιατί δεν πίστεψε ποτέ στο τεράστιο θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στις δομές του που σε περιπτώσεις πανδημιών (και αυτό το γνωρίζαμε εδώ και 8 μήνες) ενισχύονται όσο γίνεται περισσότερο!

Στην Κω το σύστημα της δημόσιας υγείας και του νοσοκομείου μας πάσχει! Το λέει ο διοικητής. Το λένε οι γιατροί. Το λέει ο δήμαρχος! Και αυτοί μας μιλούν για το έπος του 40 και τις νίκες των Ελλήνων που θα υποτάξουν και τον κορονοϊό!

Στην Κω για να κάνεις σήμερα μοριακό έλεγχο για κορονοϊό ή θα πρέπει να πας για χειρουργείο στο νοσοκομείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και τα αποτελέσματα θα έρθουν μετά από τρεις ημέρες ή θα πας στον ιδιώτη και θα πληρώσεις 180 ευρώ! Και φυσικά επειδή φοβάσαι, πας στον ιδιώτη, γιατί εκεί θέλουν να σε στείλουν!

Μέσα στον πανικό βγάζουν τον Τσιόδρα στην τηλεόραση και αυτός ξεχνά ότι είναι επιστήμονας που αυστηρά τοποθετείται για την πανδημία και γίνεται ψυχολόγος και ψυχίατρος και μας μιλά με δραματικούς συναισθηματικούς τόνους για “ζητήματα καρδιάς” για “θυσία”  και για ανάλογες της επετείου μάχες του έθνους μας!

Στην Κω το πρόβλημα θα είναι τεράστιο στην περίπτωση ευρείας διάδοσης του κορονοϊού. Για το νοσοκομείο δεν μιλά κανένας από τους υπεύθυνους. Για δράσεις έκτακτης κατάστασης και για προετοιμασία ούτε λόγος. Ωραία τα λόγια. Ωραίοι οι αγώνες εθνικής έπαρσης. Αλλά το βλέποντας και κάνοντας φτάνει στο τέλος του..