Κική Μακρή. Τα έργα του Νικηταρά βλέπουν αριστερά και δεξιά

Διαβάζοντας την τοπική εφημερίδα ¨Σταθμός” μελετήσαμε και την σύντομη είναι αλήθεια συνέντευξη των καλών δημοσιογράφων με την κ. Μακρή.  Δεν θέλουμε να την αδικήσουμε αν και θα μας ήταν εύκολο.

Οφείλουμε όμως να πούμε ότι δεν το κάνουμε εξ αιτίας της δικής της άποψης που λέει  ότι αν τα βάλουμε μαζί της και με τις θέσεις της τότε θα πάμε κόντρα με το δίκιο της πλειοψηφίας και αυτά θα έχει για μας πολιτικό κόστος.

Η συνέντευξη της είναι αλήθεια ότι έχει τα στερεότυπα του κόμματος που εκπροσωπεί και αυτό τις δίνει την ποιότητα της σταθερότητας των απόψεων της.

Αγνοεί όμως δύο ουσιαστικά δεδομένα που δυστυχώς την φέρουν σε αντίθεση με τις δικές της προτάσεις.

Το πρώτο είναι η άγνοια της ανύπαρκτης οντότητας της Αυτοδιοίκησης στα θέματα που αναφέρει η κ. Μακρή και η μηδενική αδυναμία τους να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις θέσεις που εκφράζει.

Το δεύτερο είναι ότι η επιθυμία της όπως εκφράζεται για την στήριξη των λαϊκών στρωμάτων από τους Δήμους είναι σε αντίθεση με την ξεκάθαρη άποψη του κόμματος της για αυστηρά συγκεντρωτική κρατικιστική εξουσία.

Αν πράγματι η κ. Μακρή θα ήθελε ένα Δήμο συμπαραστάτη των λαϊκών στρωμάτων το πρώτο που θα διεκδικούσε θα ήταν η αποκέντρωση των εξουσιών στις τοπικές κοινωνίες. Έτσι το δίκιο της λαϊκής πλειοψηφίας που αναφέρει θα γίνονταν πράξη.

Αλλά δυστυχώς αυτή η διεκδίκηση της αποκέντρωσης των εξουσιών στο  ΚΚΕ είναι όπως το λιβάνι στον διάβολο…

Κατά τα άλλα η φωνή της κ. Μακρή στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στερεή και σύμφωνη με την ιδεολογία της.