Ληστρικός καπιταλισμός. Βίαια πτωχεύουν τους πολίτες και τους παίρνουν τα σπίτια

Ψηφίστηκε ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Μέχρι σήμερα ο παλιός πτωχευτικός κώδικας αφορούσε μόνον τις επιχειρήσεις. Από σήμερα και μετά αφορά και τους πολίτες που έχουν ένα σπίτι και δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν!

Με απλά λόγια όταν ένας ιδιοκτήτης ενός σπιτιού, ενδεχόμενα της πρώτης κατοικίας του, δεν έχει την δυνατότητα να πληρώνει τις δόσεις του δανείου, τότε η τράπεζα ή το φανς που έχει αγοράσει τα δάνεια, μονομερώς τον πτωχεύει και άμεσα εκποιεί όλη την περιουσία του!

Ο καλός Μητσοτάκης όμως δίνει την δυνατότητα στον πτωχευμένο πολίτη που έχασε το σπίτι του να μείνει για 11 χρόνια με ενοίκιο που καθορίζει ο τραπεζίτης και επειδή ο Μητσοτάκης είναι καλός άνθρωπος του προσφέρει δωρεάν τα ενοίκια του πρώτου χρόνου!

Όταν περάσουν τα 11 χρόνια τότε ο ενοικιαστής του δικού του σπιτιού μπορεί να το αγοράσει με την τρέχουσα τιμή χωρίς να υπολογιστούν τα ενοίκια που έδωσε, ούτε οι δόσεις που ενδεχόμενα πλήρωσε!

Μάλιστα εκσυγχρονίστηκε και το παλαιό καθεστώς και όταν μια επιχείρηση πτωχεύει και ο τραπεζίτης εκποιεί τα ακίνητα της επιχείρησης πρώτα εξοφλείται η τράπεζα και τελευταίοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση! Αλλά εάν ο εργαζόμενος δεν έχει να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού του τότε ο τραπεζίτης πτωχεύει και τον εργαζόμενο!!!

Αυτό δεν είναι καπιταλισμός! Είναι ληστεία. Είναι ληστρικός καπιταλισμός!

Και να φανταστείτε ότι αυτός ο ταλαίπωρος λαός χρεώθηκε πάνω από 150 δις ευρώ για να σώσει τους τραπεζίτες από την κατάρρευση εξ αιτίας των θαλασσοδανείων που έδιναν… Είναι ο ίδιος λαός που έγραψε με το αίμα του το ΟΧΙ στα βουνά της Ηπείρου.  Τότε που οι τραπεζίτες ήταν οι μαυραγορίτες..