Προς κ. Νικηταρά Δήμαρχο Κω. Η ανοχή οδηγεί σε θράσος

Η Δημαρχία Κυρίτση έστειλε στον Εισαγγελέα και στα δικαστήρια πάνω από 300 πολίτες, πολιτικούς αντιπάλους της. Μεταξύ αυτών και 7 στελέχη της διοίκησης των δημοτικών συγκοινωνιών με την υπονοούμενη συκοφαντική κατηγορία του χρηματισμού στην αγορά δύο λεωφορείων.

Από τότε μέχρι και σήμερα οι συμπολίτες μας σύρονται στις ανακρίσεις και στα δικαστήρια πληρώνοντας από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ και κυρίως εγκαταλείποντας την επιθυμία τους να προσφέρουν στα κοινά που ήταν και ο ουσιαστικός στόχος του Κυρίτση

Αυτοί οι 7 συμπολίτες μας αθωώθηκαν στις δύο από τις τρεις κατηγορίας και η τρίτη εκδικάζεται στις 5 Νοεμβρίου. Σε αυτήν την δίκη ο Κυρίτσης διά μέσω της κ. Βάσως Πη, δημόσια, καλεί τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά να παραστεί στην δίκη ως εκπρόσωπος του Δήμου κατά των τότε συναδέλφων του!!!!

Και είναι λογικό να τον καλούν να παραστεί ως κατήγορος αφού ο Δήμος και το Δημόσιο έχουν συνέχεια και άρα μια καταγγελία μιας δημοτικής αρχής (έστω και του Κυρίτση) που έγινε υποτίθεται μετά από έρευνα και αποφάσεις των οργάνων συνεχίζει να ισχύει και άρα το κάλεσμα του Κυρίτση μέσω της κ. Πη να παραστεί ο Δήμος ως κατήγορος στην δίκη έχει νόμιμη βάση.

Σε αυτό το σημείο καταντήσαμε! Και καλά να μην οδηγείται στον εισαγγελέα ο Κυρίτσης για καραμπινάτες παρανομίες, αυτό είναι μια επιλογή της σημερινής αρχής, αν και η απόκρυψη στοιχείων απάτης είναι έγκλημα και συνενοχή.

Αλλά να σύρονται έντιμοι πολίτες στα δικαστήρια εξ αιτίας καταγγελιών του  Δήμου και ο σημερινός Δήμος να μην ερευνά αν αυτές οι καταγγελίες ήταν αληθείς ή ήταν πολιτικές διώξεις πάει πολύ.

Να σύρονται στα δικαστήρια έντιμοι πολίτες και ο σημερινός Δήμος με τα στελέχη του να μην είναι δίπλα τους και συμπαραστάτης στην ταλαιπωρία τους, δίπλα τους ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ,  όχι ως φυσικά πρόσωπα, αλλά με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων μας είναι ακατανόητο.

Σίγουρα η επιστολή της κ. Πη να παρευρεθεί ο Δήμος στην δίκη των 7 ως κατήγορος  αποδεικνύει ότι το θράσος του Κυρίτση περισσεύει.  Αλλά οφείλουν να γνωρίζουν οι σημερινοί άρχοντες ότι αυτό το θράσος του το έδωσαν ο κ. Νικηταράς και οι 7 δικηγόροι της δημαρχίας που τον συμβουλεύουν.

Και δυστυχώς αυτή η περίπτωση των άδικων και συκοφαντικών διώξεων δεν είναι η μοναδική. Δεκάδες είναι οι παρόμοιες δικαστικές εκκρεμότητες καταγγελιών του Δήμου επί Κυρίτση και όχι φυσικών προσώπων για τις οποίες κάποιοι στην σημερινή δημοτική αρχή νίπτουν τα χέρια τους και κάποιοι άλλοι συνεργούν…. Και στην πολιτική δεν μπορείς να κρύβεις για πολύ κάτω από το χαλί το άδικο αλλά και την απάτη…