Νέος πτωχευτικός κώδικας. Οι πολίτες νοικάρηδες στα σπίτια τους

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι πτώχευση κήρυτταν μόνο οι επιχειρηματίες που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους. Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους πτωχεύουν και πολίτες ή οι οικογενειάρχες που αδυνατούν να πληρώσουν το δάνειο του σπιτιού τους!

Εάν ο πολίτης που πήρε δάνειο για την πρώτη κατοικία του αδυνατεί να το ξεπληρώσει η τράπεζα ή το ΦΑΝΤ που αγόρασε τα κόκκινα δάνεια οδηγεί τον πολίτη σε πτώχευση και εκποιεί την περιουσία του!

Η μόνη υποχρέωση της τράπεζας είναι να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον ιδιώτη αφήνοντας τον να διαμένει στο σπίτι με ενοίκιο για 12 χρόνια! Μετά την δωδεκαετία ο πολίτης μπορεί να αγοράσει το σπίτι του  με την τρέχουσα αξία χωρίς να υπολογίζονται τα ενοίκια που έδωσε, ούτε και τα ποσά που έδωσε για την εξόφληση του δανείου!!

Αυτό η Κυβέρνηση το ονομάζει δεύτερη ευκαιρία! Μάλιστα για να γλυκάνει το έγκλημα προσφέρει ως επιδότηση και τα ενοίκια του πρώτου χρόνου!

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάσχεση των μισθών και των συντάξεων που ξεπερνούν τον από τον νόμο προβλεπόμενο κόστος διαβίωσης που σήμερα είναι 611 ευρώ!