Κτηματολόγιο. Η ιστορία που επαναλαμβάνεται καταντάει φάρσα

Διαβάσαμε στις τοπικές ειδήσεις ότι ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χατζηάμαλλο επισκέφτηκαν το υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησαν να μεριμνήσει για την ενίσχυση του κτηματολογικού γραφείου της Κω με μηχανικούς, να μεριμνήσει για την μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής, να μεριμνήσει για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου και να ενδιαφερθεί για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο!

Εάν σας πούμε ότι παρόμοιες επισκέψεις με αντίστοιχους κατά καιρούς Δημάρχους και προέδρους τα τελευταία 30 χρόνια έγιναν πάνω από 100!

Εάν σας πούμε ότι μόνο από το 2011 έως το 2013 επισκέφτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοπάδης τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού συμβούλου πάνω από 10 φορές.

Εάν σας πούμε ότι για το Κτηματολόγιο έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις και έχουν υπογραφεί δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο.

Εάν σας πούμε ότι το οικόπεδο για το δικαστικό μέγαρο είναι έτοιμο, ότι ετοιμάστηκε το κτηριολογικό, ότι συμφώνησαν οι δικαστικού της Κω και ότι παρά τρίχα θα το έκτιζε ο Δήμος όπως έγινε και με το ΙΚΑ.

Τότε σίγουρα θα λέγατε ότι αυτό δεν είναι φάρσα αλλά η κατάντια μιας χώρας όπου οι πολιτικοί της έχουν πρώτο μέλημα τον εαυτούλη τους και ότι όλα αυτά που γίνονται έχουν ως αιτία την ιδιοτέλεια και όχι το κοινό συμφέρον.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Δήμαρχος επιθυμεί να βρίσκεται στην ίδια φάρσα της επαναλαμβανόμενης ιστορίας κατά των πολιτών με τους προηγούμενους Δημάρχους. Ούτε εάν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου επιθυμεί να συμμετέχει στην ίδια φάρσα με τους προηγούμενους προέδρους.

Γιατί εάν αυτό δεν το επιθυμούν και προς χάριν της τιμής προς τους προηγούμενους αλλά και προς τους πολίτες, το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να βγουν στους δρόμους και να φωνάζουν για αυτήν την φαρσοκωμωδία!!