Ιαματικά Λουτρά. Μια πρόταση που δεν στοιχίζει

Την δεκαετία του 1990 και αμέσως μετά την κατασκευή του νέου σταδίου, ο Δήμος έβαλε τρεις μεγάλους στόχους για υλοποίηση. Ο πρώτος ήταν το συνεδριακό κέντρο στο Ιπποκράτειο ίδρυμα, ο δεύτερος ήταν η λειτουργία της Μαρίνας και ο τρίτος ήταν η κατασκευή και λειτουργία των Ιαματικών λουτρών.

Και οι τρεις στόχοι είχαν ως μοναδικό σκοπό την υποστήριξη των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων που αδυνατούσαν να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το συνεδριακό κέντρο και τα Ιαματικά λουτρά παρόλο που είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες τους δεν προχώρησαν γιατί τα έργα αυτά εντάχθηκαν στις ιδιωτικές επενδύσεις και έτσι το μεν Συνεδριακό Κέντρο χρηματοδοτήθηκε στις επιχειρήσεις Κυπριώτη τα δε Ιαματικά παρέμειναν στα συρτάρια του Δήμου.

Η μελέτη των Ιαματικών Λουτρών που συντάχθηκε με χρηματοδότηση του ΕΟΤ και την υποστήριξη δύο Δήμων της Ολλανδίας και της Γερμανίας σχετίζονταν με τον θερμαλισμό, σε εξειδικευμένο κτήριο, σε ακίνητο του Δήμου, απέναντι από το Ξενοδοχείο Σαν Πάλλας στο Ψαλίδι και η μεταφορά των θερμών, ιαματικών νερών της πηγής του Αγίου Φωκά προβλέπονταν ή με βυτία ή με σωληνώσεις.

Η μελέτη είναι πλήρης και ήταν έτοιμη για δημοπράτηση. Μάλιστα πέραν του εξειδικευμένου μελετητικού γραφείου στην σύνταξη της συνέβαλαν Ολλανδοί ειδικοί και ο συμπατριώτης μας μηχανικός Βασίλης Κοσσαρής.

Το ακίνητο του Δήμου υπάρχει. Τα σχέδια με μια επικαιροποίηση βρίσκονται στα συρτάρια του Δήμου. Η ανάγκη δημιουργίας μιας ιδιαίτερα σοβαρής εστίας προσέλκυσης των τουριστών και ενδεχόμενα της υποστήριξης των παρακείμενων ξενοδοχειακών μονάδων είναι αναγκαία.

Η απόφαση της αξιοποίησης του ακινήτου για αυτόν τον σκοπό με μια δημόσια και διεθνή προκήρυξη προσέλκυσης επενδυτών ή έστω και με μια συνεννόηση  με συμπατριώτες μας ξενοδόχους της περιοχής θα εμπλούτιζε την Κω με μια νέα δραστηριότητα που σχετίζεται με υψηλού επιπέδου παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες.