Αμνηστία Τραπεζιτών. Ένας νόμος που δείχνει με ποιούς είσαι

Μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ με τον Κ. Μητσοτάκη ψηφίστηκε ένας νόμος, ο 4617/19 σύμφωνα με τον οποίο η δίωξη των τραπεζικών στελεχών δεν θα γίνεται αυτεπάγγελτα από τον Εισαγγελέα, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν, όταν το κρίνουν, τα πιστωτικά ιδρύματα!

Παράλληλα, πλέον της κατάργησης του αυτεπάγγελτου της δίωξης για τα τραπεζικά στελέχη, ο επίμαχος νόμος όρισε ότι το αδίκημα της απιστίας για τα στελέχη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από κακούργημα στο εξής θα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ για τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης ο εν λόγω νόμος, που πλέον θα κριθεί ως προς τη συνταγματικότητα του ή μη από τον Άρειο Πάγο, όρισε ότι μετά την κατάργηση του αυτεπάγγελτου της δίωξης των τραπεζικών στελεχών, θα ισχύσει προθεσμία 4 μηνών στα πιστωτικά ιδρύματα να υποβάλλουν μηνύσεις κατά στελεχών τους, αλλιώς αυτές θα έκλειναν δικαστικά!.

Μέχρι σήμερα τρία δικαστικά συμβούλια αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν τον νόμο που οδηγεί σε αμνήστευση δεκάδες τραπεζικά στελέχη αλλά και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια, αλλά το σπουδαιότερο ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά βουλεύματος με το οποίο έπαυσε η ποινική δίωξη σε μια συγκεκριμένη δικογραφία για ακόμα ένα επισφαλές δάνειο εκατομμυρίων!!

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δεν υποχωρεί και γνωρίζοντας ότι ο Άρειος Πάγος θα κρίνει τελεσίδικα αντισυνταγματικό τον κατάπτυστο αυτό νόμο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι χαριστικές πράξεις υπέρ των τραπεζιτών επεκτείνονται και σε άλλους κλάδους διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, ώστε να διευρυνθούν οι κατηγορίες των επίορκων του δημοσίου για να ισχύσει δήθεν η αρχή της αναλογικότητας…

Τα γράφουμε όλα αυτά για να επαναλάβουμε ότι το έγκλημα της πτώχευσης της χώρας μας δεν ήταν τυχαίο αλλά προμελετημένο και οφείλεται σε όλους αυτούς που σήμερα μας λένε ότι θα μας σώσουν…