Υπόθεση SIEMENS. Και κερατωμένοι και δαρμένοι

Το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος που βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 155 χρόνια σε λίγο θα πάει στην Τουρκία. Και 500 οικογένειες θα βρεθούν στα αζήτητα.

Το εργοστάσιο της Πίτσος στον Ρέντη ανήκει στην BSH η οποία κατά 50% ανήκε στη Siemens και κατά 50% στη Bosch. Η Siemens την περίοδο του περιβόητου σκανδάλου εις βάρος της χώρας μας με τις μίζες και τις υπερτιμολογήσεις συμφώνησε με την τότε Κυβέρνηση να επενδύσει περίπου 60 εκ. ευρώ για την μεταφορά του εργοστασίου στην Ελευσίνα… Ήταν ο  περίφημος εξωδικαστικός συμβιβασμός…

Το εργοστάσιο όπως καταλαβαίνετε δεν έγινε ποτέ. Και η  Siemens όχι μόνο δεν πραγματοποίησε την συμφωνία με την Κυβέρνηση αλλά πούλησε και το 50% στην Bosch με το ποσό των 3 δις!

Τώρα η Bosch μαθαίνουμε από τις καταγγελίες του Σωματείου των εργαζομένων στην Πίτσος ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και να μεταφερθεί στην Τουρκία….

Δεν το γράφουμε μόνο για την χαμένη επένδυση αλλά και γιατί απ’ ότι φαίνεται μας αρέσει όχι μόνο να μας κερατώνουν αλλά να μας δέρνουν και από πάνω.