κ. Πασσανικολάκη, στην πολιτική τα λάθη πληρώνονται

Η ομάδα μας της αυτοδιοίκησης σε συνεργασία και με δύο επικοινωνιολόγους μελέτησε την απάντηση του κ. Πασσανικολάκη στις αιτιάσεις του κ. Μυλωνά και στις δηλώσεις της παράταξης Κυρίτση για τα ανύπαρκτα έργα ύδρευσης στο τρίγωνο την περίοδο της προεδρίας του στην ΔΕΥΑΚ. Η Κως προοπτική δεν επιδιώκει τον διάλογο με τον κ. Πασσανικολάκη άλλωστε ότι είχαμε να πούμε για την τακτική της παράταξης του απέναντι των προκλήσεων του Κυρίτση το έχουμε πει κατ’ επανάληψη.

Όμως μια φράση του στο κείμενο της απάντησης του κ. Πασσανικολάκη μας προβλημάτισε και μας εξήγησε ποιός είναι ο λόγος που δύο φορές στην πολιτική  σταδιοδρομία του έχασε και τώρα θα είναι η τρίτη.

Γράφει ο κ. Πασσανικολάκης  “Δεν θα αναφερθώ στα έργα που έγιναν 2011-2013 στο τρίγωνο για το νερό για να μην κουράσω γιατί είναι πραγματικά πολλά, όμως εδώ είμαι όποτε θέλετε να τα απαριθμήσουμε και να τα συγκρίνουμε εάν το αντέχετε”

Φίλε κ. Πασσανικολάκη, Εάν δεν λέτε τα έργα που  κατασκευάσατε στο τρίγωνο, πως θέλετε ο κόσμος να σας ψηφίσει. Εάν δεν λέτε στους πολίτες κάθε ημέρα τι παραλάβατε το 2011, πως θα καταλάβουν για να συμπαρασταθούν στις δυσκολίες και στα εμπόδια που είχατε. Εάν δεν του πείτε ποιό είναι το πρόβλημα της ύδρευσης στο τρίγωνο και ποιό ήταν το πρόγραμμα σας για την αντιμετώπιση του, πόσα χρήματα και πόσο χρόνο θα απαιτήσουν πως θέλετε να μην βγαίνει ο κ. Μυλωνάς να σας κάνει τον έξυπνο.

Και εν τέλει κ. Πασσανικολάκη εάν δεν πείτε μια, δύο, εκατό φορές στους πολίτες τα λάθη, την αδιαφορία, την σπατάλη και τα διαχειριστικά εγκλήματα των αντιπάλων σας, εάν δεν κάνετε αυτό που πρέπει για το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο στην ΔΕΥΑΚ, πως θέλετε να μην επανεμφανίζονται και να μην κοκορεύονται με ψεύτικες ειδήσεις.    

Ο κ. Πασσανικολάκης όπως μαθαίνουμε είναι από τους λίγους πολιτικούς της αυτοδιοίκησης που δεν έπαιρνε  αμοιβή ως πρόεδρος. Και έχει την εντύπωση ότι αυτό είναι το κριτήριο της ψήφου στην κάλπη. Όχι κ. Πασσανικολάκη, άσε που δεν το ξέρει κανένας, αλλά αυτό είναι ένα από τα κριτήρια, τα άλλα είναι η παραγωγή έργου, ο σεβασμός στον πολίτη και η ενημέρωση του. Και εσύ το τελευταίο τα αγνοείς.

Αγνοείς ότι ο πολιτικός μπορεί με μια, δύο, τρεις ανακοινώσεις και δελτία τύπου να κάνει το μαύρο, άσπρο και το τρίγωνο από εκεί που το άφησαν με μαύρο νερό και με γεωτρήσεις με πετρελαιομηχανές που εσύ παρέλαβες  να το εμφανίζουν  σήμερα ως όαση με τρεχούμενα νερά.

Αγνοείς επίσης ότι οι πολιτικοί είναι απαξιωμένοι και άρα οι σωστοί πολιτικοί έχουν ως μόνα όπλα την ειλικρίνεια, την διαφάνεια και την αλήθεια και αυτά τα τρία προτερήματα τα παρουσιάζουν καθημερινά από το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο, πράγμα που εσύ δεν κάνεις. Γι’ αυτόν τον τελευταίο λόγο θα χάσεις για τρίτη φορά και θα έρθουν αυτοί που πουλάνε φούμαρα.

Ο χαρακτήρας σου κ. Πασσανικολάκη είναι απόλυτος υπέρ των συμφερόντων του Δήμου. Αυτό δημιουργεί δυσαρέσκειες που περνάνε σαν νεράκι στην κοινωνία, όσο εσύ δεν δημοσιοποιείς τις προθέσεις σου και τις ενέργειες σου μέχρι την λήψη των αποφάσεων σου που σίγουρα δεν αρέσουν σε πολλούς.

Γι’ αυτό σου λέμε πριν είναι αργά και ένα άλλο. Η αμοιβή κ. Πασσανικολάκη στους προέδρους δεν δίδεται τυχαία. Είναι μια κατάκτηση της αυτοδιοίκησης που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν αξίωμα τιμητικό και άμισθο. Εσύ δεν έχεις ανάγκη επιβίωσης Χρησιμοποιείστε όμως αυτό το ποσό για επικοινωνιακή πολιτική γιατί δυστυχώς αυτή περνά στην σημερινή εποχή. Αλλά και γιατί εμείς από αυτά που μας λέει ο φίλος μας στην ΔΕΥΑΚ δεν θέλουμε να αποτύχετε..