Ναι στην Αλεξάντερ Φάσιον κύριε Αβρίθη, αλλά αυτή δεν πάει μόνη της

Η ομάδα μας της Αυτοδιοίκησης αυτή την εβδομάδα θα ξεδιπλώσει όλους τους φακέλους της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού της Κω που βρίσκονται αραχνιασμένοι στα συρτάρια που αναζητούν πολίτες που θα τους ξεσκονίσουν και θα τους μετατρέψουν σε όραμα και ελπίδα για το αύριο.

Σίγουρα είναι καλή η καθαριότητα του Επαρχιακού δρόμου. Σίγουρα χρειάζονται η διανοίξεις των χειμάρρων και των ποταμών. Ακόμα και η μικροπολιτική της αντιπολίτευσης για της συνεδριάσεις του Δ.Σ. ή για τα συνεχιζόμενα έργα του Κυρίτση είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι.

Αλλά αυτά δεν επαρκούν για μια δημοτική αρχή που είναι τα στελέχη της σχεδόν όλοι νέοι στην πολιτική και που δεν πρέπει να βουλιάζουν στην μικροπολιτική αλλά να δείχνουν τους νέους ορίζοντες και να ανοίγουν καινούργιους δρόμους.

Αγαπητέ κ. Αβρίθη, η ανακατασκευή και η ανακαίνιση της Αλεξάντερ Φάσιον με σκοπό να φιλοξενήσει υπηρεσίες που βρίσκονται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης και απώτερο στόχο την ανάδειξη του είναι ένα πρώτο και μεγάλο βήμα.

Όμως αυτό δεν επαρκεί. Η δημιουργία ενός νέου Διοικητικού Κέντρου στο νησί που θα συγκεντρώνει όλες τις δημόσιες δραστηριότητες μέσα σε μια οργανωμένη πολεοδομικά περιοχή είναι ένας τρίτος μεγάλος στόχος!

Η περιοχή λοιπόν που βρίσκεται η Αλεξάντερ Φάσιον  είναι ενταγμένη εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης και μπορεί άμεσα να πολεοδομηθεί και να οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο που να διαθέτει κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών!

Δεν απαιτούνται χρήματα. Ο νόμος του αείμνηστου Τρίτση προσφέρει τα εργαλεία και τα χρήματα για την εφαρμογή της πολεοδόμησης. Αυτό που χρειάζεται είναι η θέληση για κάτι καλύτερο. 

Το 1990 που σχεδιάστηκε και θεσμοθετήθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης προβλέπει τα πάντα και αφορούσε έναν μακρόπνοο σχεδιασμό ανάπτυξης μιας σύγχρονης πόλης.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα βήματα. Μια νέα δημοτική αρχή που απαρτίζεται από νέους πολίτες μπορεί να αντικρίσει το μέλλον και να ανοίξει τους δρόμους, στηριγμένη σε ότι καλό έχει σχεδιαστεί και κτιστεί στο παρελθόν.