Λίνα Μενδώνη. Υπουργός Πολιτισμού μιας πολιτισμένης χώρας

Ήρθε στην Κω η υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Λίνα Μενδώνη και όπως ήταν φυσικό στις συναντήσεις της ανέφερε το πρόγραμμα του Υπουργείου της για τις αρχαιότητες της Κω και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της.

Για μας τίποτε μεμπτό για όλα αυτά που είπε. Είναι πολιτικός και άρα οφείλει κατά τα συνήθη να πει και κάτι παραπάνω. Άλλωστε όλοι μας είμαστε συνηθισμένοι.

Η κ. Μενδώνη όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια διορισμένη Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και τελευταία μεταπιδήσασα στην ΝΔ έγινε Υπουργός της Κυβέρνησης.

Ούτε αυτό είναι μεμπτό. Άλλωστε και αυτό το έχουμε δει κατ’ επανάληψη και δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει. Η κ. Μενδώνη είναι μία πολιτικός.

Όμως είναι και υπουργός Πολιτισμού! Είναι ο πρώτος στην χώρα που εκπέμπει και διδάσκει πολιτισμό. Και αυτά η κυρία αυτή δεν τα πράττει. Αντιθέτως κατηγορεί χωρίς κανένας λόγο και ταυτόχρονα λέει ψέματα.

Επί ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον σεισμό μας είπε ότι δεν έγινε τίποτε! Αυτό ένας πολιτικός μπορεί να το ισχυρίζεται. Ένας άνθρωπος του πολιτισμού δεν έχει κανέναν λόγο να αναφέρεται στους αντιπάλους. Τα έργα, τα λόγια και οι πράξεις του θα πρέπει να εκπέμπουν ειλικρίνεια, σεβασμό και ποιότητα.

Και ο πολίτης να είναι βεβαία ότι θα κρίνει και θα κατατάξει… Και εμείς αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι οι απλήρωτοι για τρεις μήνες εποχικοί υπάλληλοι του Υπουργείου της και οι κολώνες και τα κάστρα στο έδαφος.