Π. Αβρίθης. 2 μεγάλοι στόχοι χαμένοι μέσα σε μια ανούσια συνέντευξη

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης, όπως υπογραμμίζει και ο ίδιος δεν είναι πολιτικός! Συμμετέχει στα κοινά γιατί όπως πάλι λέει ο ίδιος αγαπά και θέλει να βοηθήσει το νησί του! Για αυτή όμως την φιλοδοξία του χρειάζεται βοήθεια και ο ίδιος, γιατί διαφορετικά θα χαθεί μέσα στον κυκεώνα της καθημερινότητας και της μικροπολιτικής.

Εξηγούμαστε από την αρχή για να μην παρεξηγηθούμε. Η ομάδα μας της αυτοδιοίκησης θέλει να βοηθήσει. Και παίρνοντας αφορμή από την άχαρη συνέντευξη του κ. Αβρίθη που όμως έκρυβε διαμάντια ανοίγουμε τον ξεχασμένο για πολλά χρόνια φάκελο της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού.

Στην συνέντευξη του ο Αντιδήμαρχος Αβρίθης ανέφερε τα 2 από τα πολλά διαμάντια ενός μακρόπνοου σχεδιασμού που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας  και μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην αναπτυξιακή πορεία της Κω. Το ένα ήταν ο ισχυρός Δήμος και το άλλο ήταν η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης!

Εάν μελετήσει κάποιος την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης του καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Φρατζεσκάκη που συντάχθηκε στα μέσα του 1990, αυτού του πρωτοπόρου επιστήμονα, θα καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η ιστορία, η ανάπτυξη και η κυκλοφορία.

Τότε θα κατανοήσει το έγκλημα της μείωσης του εύρους των δρόμων που η εφαρμογή τους προϋποθέτει την απομάκρυνση όλων των δραστηριοτήτων δημόσιων και ιδιωτικών που την επιβαρύνουν!

Και τότε θα αντιληφθεί ότι η Αλεξάντερ φάσιον είναι ένα από τα κλειδιά που είναι μπροστά στα μάτια μας και έχουμε μέσα στα χέρια μας, για την απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών του Δήμου, του Επαρχείου, της Εφορίας, του Τελωνείου, και του Κτηματολογίου.

Και αν μελετήσει κάποιος το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης που θεσμοθετήθηκε το 1990 τότε θα εμφανιστεί μπροστά του ο μακρόπνοος σχεδιασμός ενός νέου διοικητικού κέντρου στην υπό πολεοδόμηση περιοχή της Αλεξάντερ φάσιον, αλλά  και η θωράκιση του ιστορικού κέντρου με μια σύγχρονη πόλη στους περιαστικούς οικισμούς που ο Κυρίτσης, αλλά και οι σημερινοί τους μετατρέπουν σε στρατώνες για κοντόφθαλμα οικονομικά συμφέροντα.

Αλλά και η ισχυροποίηση ενός Δήμου που παραπαίει και βράζει μέσα στην σούπα της φθοράς και που η συνέχιση της κατρακύλας του θα είναι η αιτία της παράδοσης της κοινωνίας μας στα ιδιωτικά άγνωστα συμφέροντα. Η ισχυροποίηση του είναι ίσως το πρώτο διαμάντι που ανέφερε ο κ. Αβρίθης ακατέργαστο μέσα σε μια άχαρη συνέντευξη. Ένα διαμάντι που απαιτεί επεξεργασία. Με σχεδιασμό, με συμμέτοχη την κοινωνία απέναντι μιας Κυβέρνησης που αγνοεί ότι το επιτελικό κράτος προϋποθέτει και ισχυρές υπηρεσίες.

Ο κ. Αβρίθης σίγουρα δεν είναι πολιτικός. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αιτία καταστροφής , αλλά αφορμή μιας μεγάλης στροφής προς τον σχεδιασμό της ανάπτυξης που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και που χρειάζεται για την υλοποίηση του πολίτες και όχι πολιτικούς.

Γιατί μην μάς πείτε ότι το δημόσιο Λύκειο του Ζηπαρίου δεν είναι μπροστά στα μάτια των πολιτών που βλέπουν καθημερινά τον σκελετό του και που ένας πολιτικός αντί αυτού επέλεξε την ενοικίαση ενός καφενείου….