Π. Αβρίθης. Μια συγκλονιστική αλήθεια χωρίς αποκάλυψη των ευθυνών

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κω κ. Παν. Αβρίθης στην πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Σταθμός” αποκάλυψε την μόνη και πραγματική αλήθεια για τον Δήμο της Κω.

Εκμυστηρεύτηκε ότι ο Δήμος της Κω είναι απογυμνωμένος από στελεχιακό δυναμικό. Είπε ότι αυτή η κατάσταση των άδειων υπηρεσιών και μάλιστα νευραλγικών για την προώθηση των έργων, των στόχων και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας είναι υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση του πάλαι ποτέ ισχυρού Δήμου!

Είναι η μόνη και ειλικρινής αποτύπωση μιας κατάστασης που παρέλαβε η Δημαρχία Νικηταρά και εξ αιτίας της οποίας όλα όσα ανέφερε ο κ. Αβρίθης, στην αγωνία του να δικαιολογήσει της δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δικαιολογούνται!

Από την συνέντευξη διαφαίνεται ότι η Κεντρική Εξουσία με τις γραφειοκρατίες της ευθύνεται για τα περισσότερα. Όμως εμείς θα πούμε ότι σε αυτό το θέμα δεν ευθύνεται η κρατική γραφειοκρατία!

Ο κ. Αβρίθης δεν τόλμησε να πει όσα ό ίδιος γνωρίζει και όσα πραγματικά έχουν συμβεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στον Δήμο της Κω. Δεν είπε ποιοί είναι οι λόγοι που ο πάλαι ποτέ ισχυρός Δήμος, σήμερα είναι αποστεωμένος από νευραλγικές υπηρεσίες!

Δεν αποκάλυψε ότι ο Κυρίτσης από το 2007 άφησε τις υπηρεσίες και ιδίως τις τεχνικές, της πολεοδομίας και της οικονομικές στο έλεος του Θεού. Και τις άφησε χωρίς καμιά νέα πρόσληψη γιατί τα πάντα ήθελε να πηγαίνουν μέσω διαγωνισμών!

Μέσω διαγωνισμών ακόμα και οι μελέτες των έργων όχι μόνο για την κατασκευή τους αλλά με αδύνατες υπηρεσίες ακόμα και στην επίβλεψη!

Αδύνατες υπηρεσίες και όπου υπήρχε αντίδραση τότε, τότε οι μηχανικοί ονομάζονταν κοτσιδάκιδες! Για να θυμηθεί ο κ. Αβρίθης και τον Αιγιαλό…

Και δεν έφθανε μόνο η απαξίωση των υπηρεσιών του ισχυρού Δήμου που θα μπορούσε να αποτρέψει τα σχέδια του Κυρίτση. Ήρθαν και οι αποχωρήσεις έμπειρων στελεχών του Δήμου προς την Περιφέρεια εξ αιτίας των διώξεων και της εμπάθειας εναντίον τους!

Αυτή είναι η διαπίστωση. Αυτή είναι η πραγματική αιτία. Και άρα η πίστη και ο σεβασμός έστω και στους εναπομείναντες υπαλλήλους είναι πρωταρχικό μέλημα. Η διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία προσλήψεις επιστημονικού μόνιμου προσωπικού ενός τεράστιου Δήμου είναι το δεύτερο θέμα! Αυτό θα πρέπει να γίνει τώρα από την Κυβέρνηση της ΝΔ.  Και η τρίτη σοβαρή υποχρέωση ενός έντιμου αντιδημάρχου είναι οι προσλήψεις και η εκπαίδευση των νεοπροσλαμβανομένων επιστημόνων  να είναι ο μεγάλος στόχος αυτής της τετραετίας που θα στηρίξουν και θα αναδείξουν το νησί τα επόμενα πολλά χρόνια.