Ο κ. Νικηταράς έβαλε σκοπό να ξεμπροστιάσει το Υπουργείο Υγείας

Τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δημάρχου του νησιού παρέλαβε από τον τ. Διοικητή του Νοσοκομείου της Κω τον φάκελο της χωροθέτησης του νέου νοσοκομείου η σύνταξη του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα από τον Υφυπουργό υγείας κ. Πολάκη!

Από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος έβαλε δύο σκοπούς στην ζωή του. Να γίνει το νέο Νοσοκομείο και να ξεμπροστιάσει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας και τους Βουλευτές του νομού!

Στην πρώτη συνεδρίαση κιόλας του Δημοτικού Συμβουλίου συζήτησαν για την χωροθέτηση και έστειλαν το αίτημα σε όλους τους αρμόδιους! Από τότε και μέχρι σήμερα τουλάχιστον δέκα φορές απευθύνθηκε επισήμως σε κάθε ευκαιρία και προς κάθε κυβερνητική θέση και ζήτησε την ανέγερση του νέου νοσοκομείου!

Έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι δεν θα υποδέχεται στο νησί τους Βουλευτές  εάν δεν συμφωνηθεί η ανέγερση του νέου νοσοκομείου!

Τελικά επισκέφτηκε προχθές και τον Υφυπουργό Υγείας στον οποίο κατέθεσε προσωπικά το αίτημα και ο οποίος του απάντησε ότι θα επιληφθεί του θέματος προσωπικά!  Λες και δεν γνώριζε το αίτημα εδώ και ένα χρόνο. Λες και δεν πήρε τις αποφάσεις του Δ.Σ. που του έστειλαν πριν ένα χρόνο!

Ο κ. Νικηταράς δεν είναι ένας τυχαίος πολιτικός. Γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα τις απόψεις και τις τακτικές των Κυβερνήσεων και είμαστε βέβαιοι ότι ξέρει πως ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί την δημόσια υγεία σε συμπράξεις με τους ιδιώτες.

Ξέρει ο κ. Νικηταράς ότι τα Νοσοκομεία τα μετατρέπουν σε ΝΠΙΔ και τις σοβαρές εγκαταστάσεις μηχανημάτων για την παραγωγή εξειδικευμένων φαρμάκων και παροχή υπηρεσιών τις παραχωρούν στους ιδιώτες, ακόμα και όσες βρίσκονται μέσα στα δημόσια νοσοκομεία!  Ξέρει ο κ. Νικηταράς ότι νέο νοσοκομείο η Κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξει!

Και όμως ο Δήμαρχος επιμένει! όλοι μας χαιρόμαστε για την σταθερή στάση του! Που ξέρεις; Είναι γνωστό ότι “πες το, πες το, το κοπέλι, κάνει την κυρά να θέλει” Αλλά και το ξεμπρόστιασμα αξίζει για μια Κυβέρνηση που ακόμα και ο σεμνός διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας δεν άντεξε! 

Εμείς λέμε ότι δεν πρόκειται να δούμε νέο νοσοκομείο ή έστω τα θεμέλια του με αυτήν την Κυβέρνηση. Φυσικά και πρέπει να επιμένουμε.