Ο Ιανός, η Μακεδονία, οι θεομηνίες και η Κυβέρνηση των δύο προσώπων

Ο Ιανός ο Θεός των αρχαίων Ρωμαίων με τα δύο πρόσωπα. Διαβάζοντας την Βικιπαίδεια θα μάθουμε τα εξής; Ο Ιανός απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός και του ήταν αφιερωμένοι αρκετοί ναοί στη Ρώμη. Ο διασημότερος όλων ήταν εκείνος που βρισκόταν Forum Romanum και οι πύλες του ήταν ανοικτές σε περίοδο πολέμου και κλειστές σε περίοδο ειρήνης. Στις πιο πρώιμες περιόδους ο Ιανός απεικονιζόταν με το ένα πρόσωπο γενειοφόρο και το άλλο ξυρισμένο”,

Ο Κυκλώνας επίσης που έπληξε την Ελλάδα με μεγάλες καταστροφές για αυτόν τον λόγο ονομάστηκε Ιανός. Η φύση έχει δύο πρόσωπα, το ένα γλυκύ και δημιουργικό και το άλλο σκληρό και με καταστροφές.

Αλλά και το Μακεδονικό είχε δύο πρόσωπα όπως ο Ιανός. Το ένα της ειρήνης και το άλλο του πολέμου.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει και αυτή δύο πρόσωπα.

Τότε με το Μακεδονικό ήταν ετοιμοπόλεμη. Σήμερα κρατά το κλαδί της ειρήνης αγκαλιάζοντας την Βόρεια Μακεδονία.

Τότε την θεομηνία στο Μάτι την χρέωναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τις θεομηνίες στην Εύβοια και στην Καρδίτσα τις χρεώνει στον Ιανό!!

Έλα όμως που ο Θεός Ιανός έχει δύο πρόσωπα. Το ένα με γένια και το άλλο ξυρισμένο. Μούσι λοιπόν οι αφηγήσεις της Νέας Δημοκρατίας που έχει πραγματικά δύο πρόσωπα και επιμένει να έχει δύο πρόσωπα….