Η πλάκα με τις μάσκες δεν έχει τελειωμό

Να σας θυμίσουμε τα στιγμιότυπα της παρουσίασης των ειδικών λοιμοξιολόγων για την χρήση τις μάσκας.

Πλένουμε τα χέρια μας. Πιάνουμε την μάσκα από το ένα κορδονάκι και το βάζουμε στο αυτί. Κρατάμε το μέσον του πάνω μέρους τις μάσκας και το βάζουμε πάνω από την μύτη μας. Πιάνουμε το κάτω μέρος, ανοίγουμε την μάσκα και το περνάμε κάτω από το πηγούνι μας. Πιάνουμε το άλλο κορδονάκι και το περνάμε στο άλλο αυτί. όταν την βγάζουμε δεν την αγγίζουμε καθόλου. την πλένουμε στους 60 βαθμούς και όταν είναι πάνινη την σιδερώνουμε αφού πλύνουμε τα χέρια μας!

Αυτά μας έλεγαν για την μάσκα και εμείς αφού μπήκαμε την πρώτη φορά στο σούπερ μάρκετ και αγοράσαμε μια μάσκα, μόλις βγήκαμε την χώσαμε στην τσέπη μας και την βάζουμε και την βγάζουμε όλο το καλοκαίρι!

Αφήστε την μάσκα που έστειλε το υπουργείο στους δασκάλους και στα παιδιά των σχολείων. Έχει γίνει ο χαμός στο διαδίκτυο. Μοιράσανε μάσκες σαν σεντόνια. Τις φοράνε τα παιδάκια και η μάνα που περιμένει στο τέλος του σχολείο να πάρει τον γιό της αντί να πάρει τον δικό της παίρνει άλλο παιδάκι!

Τελικά η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έβγαλε ανακοίνωση ότι έγινε λάθος και έδωσαν λάθος μέτρα.  Οι διαστάσεις που έδωσαν αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από την συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των μασκών!!!

Άσε που το είδαμε και αυτό! Χθες έξω από το 1ο Γυμνάσιο ήταν δεκάδες παιδιά, όλο το γυμνάσιο,  πριν μπουν μέσα στο προαύλιο, το ένα κολλητά στο άλλο, με αγκαλιές και φιλιά και μιλούσαν χωρίς μάσκες! Και το μεσημέρι μόλις βγήκαν από το σχολείο την μάσκα στην σάκα και αγκαλιές δέκα, δέκα οι παρέες των μαθητών!  

Και οι τηλεοράσεις να μας έχουν βομβαρδίσει με τον τήρηση της νομιμότητας και της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας. “Τρεις μαθητής στο σχολείο της Κρήτης δεν μπήκαν στην τάξη γιατί δεν φορούσαν μάσκα!” Κοιτάξτε, κοιτάξτε! ένα, ένα τα παιδιά μπαίνουν στην αυλή περνούν από το θερμόμετρο και φορούν την μάσκα!” “Κοιτάξτε ο υπουργός για παραδειγματισμό φοράει μάσκα!”