Ο γιατρός μας Νίκος Μαυροειδής: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Είδε και απόειδε αυτός ο έντιμος άνθρωπος, ο άξιος επιστήμονας, ο πραγματικός απόγονος του Ιπποκράτη, ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας και τα είπε έξω από τα δόντια!

“Πόσο μπορούμε να αντέξουμε ακόμα δύο παθολόγοι απέναντι στον καταρράκτη των ευθυνών!!” Αυτό είπε με καθαρό λόγο στην ΕΡΤ Δωδεκανήσου και συνέχισε.

Ένας παιδίατρος χωρίς παιδιατρική κλινική. ένας νεφρολόγος για την μονάδα τεχνητού νεφρού. Δύο καρδιολόγοι με 15 ημέρες εφημερία και εκατοντάδες περιστατικά!

Δεν ανέφερε μόνο τα δικά του, δεν είπε μόνο τις τεράστιες ευθύνες του και τον τεράστιο φόρτο εργασίας και περιστατικών. Για τα χιλιάδες περιστατικά, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τον κορονοϊό.  Σίγουρα ο γιατρός της Κω, ο δικός μας γιατρός, δεν περιμένει απάντηση. Τα είπε και τα ξαναείπε. Βλέπει όπως και εμείς τα δισεκατομμύρια των επενδύσεων σε ξενοδοχεία, τα εκατομμύρια των τουριστών. Και ξέρει ότι όπως πουλήσαμε το αεροδρόμιο, έτσι θα πουλήσουμε και την υγεία. Μόνο που για να γίνει το τελευταίο, το πρώτο που χρειάζεται είναι να απαξιώσουν το ΕΣΥ, να εξουθενώσουν τον γιατρό, για να αποδεχτούμε εύκολα τα ξεπούλημα της υγείας στους ιδιώτες..