Στο ΚΙΝΑΛ ξύπνησαν. Κάλιο αργά παρά ποτέ

Μόλις προχθές πήραν είδηση στο ΚΙΝΑΛ ότι η δημόσια υγεία γίνεται βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα και ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι στην πράξη η απαξίωση του ΕΣΥ με σκοπό την άλωση του από τους ιδιώτες κλινικάρχες.

Η κ. Γεννηματά στην ομιλία της για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου είπε τα ακόλουθα σχεδόν δέκα χρόνια μετά την συνεργασία της με την Νέα Δημοκρατία.

«Το ΕΣΥ κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απαξιωμένο, φτηνό προνοιακό σύστημα και πρόσθεσε πως «πίσω από τα μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού για το ΕΣΥ εν μέσω καραντίνας, η αλήθεια είναι ότι η Ν.Δ. θέλει να τεμαχίσει το ΕΣΥ και να το παραδώσει σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα». 

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δέκα χρόνια. Να καταλάβουν ότι την χαριστική βολή για το ΠΑΣΟΚ την έδωσε η συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία. Να νοιώσουν ότι άλλο είναι ο δημοκρατικός χώρος και η αριστερά και εντελώς διαφορετική είναι η δεξιά.

Μάλλον τώρα διαπιστώνουν την αιτία που τους εγκατέλειψε ο προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος. Έστω και αργά ελπίζουμε να έβαλαν μυαλό.