Εισαγωγικές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια. Η λευκή κόλλα στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και των ιδιωτών

Οι ειδήσεις που κυκλοφορούν εντέχνως τελευταία είναι ο βαθμός 3,5 με τον οποίο εισάγονται οι υποψήφιοι στο Μαθηματικό Αιγαίου και οι λευκές κόλλες που παρέδωσαν οι υποψήφιοι και όμως περνούν σε δημόσια Πανεπιστήμια!

Είναι μια ενορχηστρωμένη από την Κυβέρνηση προπαγάνδα στην οποία συμμετέχουν και τα κυβερνητικά ΜΜΕ με απώτερο σκοπό την εισαγωγή μέτρων που θα αποκλείουν τέτοια φαινόμενα.

Πίσω από την αληθοφανή όπως ισχυρίζονται κατάντια να εισάγονται σε Πανεπιστημιακές σχολές υποψήφιοι με βαθμούς 4 και 5 και 6  κρύβεται η ξεκάθαρη επιθυμία της Κυβέρνησης να ενισχύσει τα ιδιωτικά κολλέγια και να προετοιμάσει την λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Γιατί μπορεί η επιθυμία για καλύτερες επιδόσεις στην εισαγωγή των μαθητών στα δημόσια Πανεπιστήμια να είναι θεμιτή, αλλά από την άλλη η εγγραφή στα ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια δεν προϋποθέτουν άριστους μαθητές αλλά πλούσιους γονείς.

Αν θυμηθούμε την βάση του 10 που ίσχυε από το 2006 έως το 2010 και απέκλειε τους υποψήφιους με μεσαίο και χαμηλό εισόδημα θα καταλάβουμε που οδηγεί η σημερινή ευρεία προπαγάνδα για τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων!

Αυτό που επιδιώκεται και πάλι είναι η καθιέρωση αυστηρών ρυθμίσεων στις επιδόσεις των υποψηφίων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια και την αύξηση των εργασιών και του τζίρου των ιδιωτικών! Γι’ αυτούς η ενίσχυση της μάθησης στην μέση εκπαίδευση είναι άγνωστη.

Η επαναφορά της βάσης του 10 ή κάποιων άλλων ρυθμίσεων ενδεχόμενα από τις δημόσιες σχολές, θα παίξουν τον ρόλο του τροχονόμου που θα οδηγεί τους περισσότερους και ιδίως τους φτωχότερους είτε σε τεχνικές σχολές χαμηλής απόδοσης είτε στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά μαγαζιά στα οποία δεν ισχύουν οι βάσεις αλλά τα δίδακτρα.