Η ΝΔ δεν παίζεται. Άλλα στην αντιπολίτευση, άλλα στην Κυβέρνηση

 Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν μπορεί να αλλάζει συγκυριακά και ανάλογα με τις διαθέσεις των Κυβερνώντων ή τα κομματικά συμφέροντα. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι ανεμούριο που γέρνει όπου φυσά ο άνεμος! Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει με την Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δεν θα αναφερθούμε για την συμφωνία των Πρεσπών για την οποία ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε τότε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να την ακυρώσει και σήμερα την αποδέχεται!

Θα αναφερθούμε στην αιγιαλίτιδα ζώνη του Ιονίου των 12 μιλίων, την οποία εξήγγειλε χθες από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός με τους Βουλευτές του όρθιους να χειροκροτούν για το μέγιστο κατόρθωμα!

Σας γράφουμε λοιπόν τι είπαν οι πρωτοκλασάτοι της Ν.Δ. τότε το 2019 που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Κοτζιά εξήγγειλε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια με έτοιμο το προεδρικό διάταγμα και την συνέχιση αυτής της πράξης με επέκταση στην Κρήτη και από τα Αντικύθηρα έως τον Παγασητικό!

 Ο τότε τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος σε μια οργισμένη δήλωσή του όταν το εξήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς υποστήριζε ότι μια τέτοια ενέργεια τμηματικής επέκτασης θα υπέσκαπτε «τις θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής» και θα «έδινε τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει ότι το Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι είναι ειδική περίπτωση».

 Α. Συρίγος στο One Channel: Η επέκταση των υδάτων μόνο στο Ιόνιο επιβεβαιώνει την τουρκική θέση!

Αδωνης Γεωργιάδης στις 26 Οκτωβρίου 2018 «Μεγάλη ζημιά που ξεχώρισε ο Κοτζιάς το Ιόνιο από το Αιγαίο για τα 12 μίλια». 

Βασίλης Κικίλιας στις 21 Οκτωβρίου 2018 «Η υπεροπτική και υπερφίαλη αντιμετώπιση τόσο σοβαρών θεμάτων από έναν δημόσιο λειτουργό, οδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στην παραλαβή-παράδοση του ΥΠΕΞ, ένας σοβαρός πολιτικός, κατά τα δικά του λεγόμενα, αποφάσισε κατά την αποχώρησή του να προαναγγείλει την αποσπασματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια και χειρισμούς στα θέματα της ΑΟΖ. Δεν γίνεται έτσι σοβαρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα κατ’ αποκοπή και προσχωρώντας στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, που μιλάει για ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο».

Ότι και να πούμε εμείς είναι λίγο!