Σεκιούριτι: Μια πονεμένη ιστορία στα χέρια επιτήδειων ή ανεγκέφαλων πολιτικών

Είναι γνωστό σε όλους ότι η φύλαξη και η προστασία της δημοτικής περιουσίας, αλλά και η αξιοποίηση με κατάλληλα έργα της ακίνητης περιουσία των πολιτών ανήκει στους Δήμους.

Σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη η δημοτική αστυνομία πέραν όλων των άλλων είναι επιφορτισμένη με το παραπάνω καθήκον.

Στην Ελλάδα αυτή την υποχρέωση και αυτό το καθήκον τα έκαναν πράξη οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την σύσταση των  Δημοτικών Αστυνομιών στις οποίες πρωτοπόρος ήταν ο Δήμος της Κω. Του δε Υφυπουργού Κώστα Καίσερλη και π. Δημάρχου Κω φέρει την υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα για την σύσταση των Δημοτικών Αστυνομιών!

Δυστυχώς αυτή η τόσο σοβαρή υπηρεσία για την προστασία της περιουσίας του Δήμου και των πολιτών υποβαθμίστηκε με τις γνωστές διαδικασίες ρουσφετολογικών ή κομματικών προσλήψεων των κρατικών οργάνων και η σοβαρή αποστολή του εκμηδενίστηκε τότε που με ένα νόμο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό δημόσιας διοίκησης τον σημερινό Πρωθυπουργό, τις κατάργησε!

Από τότε φτάσαμε στις αναθέσεις φύλαξης δημοτικών περιουσιών σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι με αποκορύφωμα την φύλαξη της Μαρίνας και του λιμανιού και την είσπραξη των τελών σε συγκεκριμένη εταιρεία με τεράστια ετησίως ποσά!

Η κ. Ρούφα καταγγέλλει την δημοτική αρχή για την απ’ ευθείας ανάθεση φύλαξης κάποιων δημοτικών χώρων σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι. Ζητά διαγωνισμό ακόμα και για υπηρεσία ή αγορά ενός λεπτού του ευρώ!

Αυτό δεν είναι πολιτική. Είναι διαχειριστική νοοτροπία. Πολιτική είναι η πρόταση και ο αγώνας να σταματήσει το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες και να ενισχυθεί η  Δημοτική Αστυνομία με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, όπως προβλέπει το Π.Δ. που η μισή δύναμη θα πρέπει να είναι επιστήμονες!

Πολιτική είναι ο αγώνας να σταματήσει η εξάρτηση των Δήμων από το κράτος και την εκάστοτε Κυβέρνηση, ακόμα και για τις προσλήψεις των οδοκαθαριστών. Πολιτική είναι να εναντιώνεσαι στην Κυβέρνηση που επιχειρεί να ποδηγετήσει τις τοπικές κοινωνίες και αρχές. Που ξεπουλά τις δημόσιες υπηρεσίες στους ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί και μετά τις αγοράζει με χρυσό και μάλιστα με απ’ ευθείας αναθέσεις!