Κύριε Πρωθυπουργέ, η ατομική ευθύνη δεν κρατά πολύ. Γι’ αυτό υπάρχουν Κυβερνήσεις

Με μια ανάρτηση του στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρει όλη την ευθύνη στους πολίτες για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού!

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός γράφει στην ανάρτησή του: «Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορονοϊό. Κάνε όμως έστω και τώρα τη διαφορά: μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό. #Μένουμε ασφαλείς».

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε δύο πράγματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός μας δουλεύει κανονικά.

Το πρώτο είναι η διαφημισμένη επιτυχία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην αρχή της πανδημίας. Εκεί η ατομική ευθύνη, η ευθύνη των πολιτών πήγε περίπατο και η επιτυχία ήταν της Κυβέρνησης!

Το δεύτερο ήταν το ξεχαρβάλωμα των αυστηρών μέτρων προστασίας εξ αιτίας της οικονομικής πίεσης! Το άνοιγμα των συνόρων, η κάλυψη όλων των θέσεων των αεροπλάνων, η αύξηση των επιβατών στα πλοία.

Εδώ δεν υπάρχει ατομική ευθύνη αλλά το συμφέρον. Έβαλαν το χρήμα στην ίδια ζυγαριά με τον κορονοϊό και τελικά τρέχουν και δεν φτάνουν. Ήλθε το δεύτερο κύμα για το οποίο ευθύνονται οι πολίτες όπως μας λέει ο πρωθυπουργός!

Από την αρχή ήταν γνωστό ότι η ελάττωση των μέτρων προστασίας θα οδηγούσε σε εξάπλωση του ιού. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι ο κίνδυνος παραμονεύει όσο δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο. Και το σπουδαιότερο είναι ότι αγνοούσαν πως ο λαός καθοδηγείται από την ηγεσία του και όχι από το συναίσθημα που με τον καιρό σβήνει!

Ωραία η ατομική ευθύνη κ. πρωθυπουργέ τον πρώτο καιρό, αλλά μετά υπάρχουν τα μέτρα που επιβάλουν οι Κυβερνήσεις για να διορθώσουν τα πράγματα, είτε αυτά είναι της υγείας, είτα της παιδείας, είτε του περιβάλλοντος, είτε εθνικά. Μετά το τροχαίο που σκοτώνει, όλοι προσέχουμε, αλλά για δύο, τρεις ημέρες. Και μετά πάλι τα ίδια…