Απίστευτο: Ο διάλογος με την Τουρκία μπορεί να αποβεί θετικός μπορεί και όχι!

Ο π. Υπουργός εξωτερικών κ. Βαληνάκης σε ρόλο Πυθίας. Ο διάλογος με την Τουρκία μπορεί να είναι θετικός, μπορεί και όχι!! Ήξεις αφίξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις

Τα γράφουμε αυτά για να καταλάβουμε που βρίσκεται η εξωτερική μας πολιτική στα θέματα με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, που επιτείνεται με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική είναι αταλάντευτη στις διαφορές μας με την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια. Ένα θέμα υπάρχει προς διάλογο και αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα!

Η εκκρεμότητα της Κύπρου δεν υπάρχει. Τα 12 μίλια δεν υπάρχουν, η αιγιαλίτιδα ζώνη 6 μιλίων και εναέριου 10 μιλίων δεν υπάρχουν. Αυτά τα αγνοούμε και δεν τα συζητάμε καθόλου. Η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία δεν υπάρχει!

Ναι, να πάμε σε διάλογο και αν χρειαστεί και στην Χάγη, αλλά μόνο για την υφαλοκρηπίδα. Να πάμε δηλαδή για ένα πρόβλημα που εκ των πραγμάτων και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες κερδίζουμε…

Ο κ. Βαληνάκης είπε αυτό που συμβαίνει σήμερα με την Κυβέρνηση. Ο διάλογος για όλα τα ανοικτά θέματα θα οδηγήσει σε υποχωρήσεις πράγμα που θα θεωρηθεί εθνική μειοδοσία!

Γι’ αυτό ας τα πράγματα όπως έχουν! Τα κούφια λόγια του εθνικού πατριωτισμού έχουν πέραση. Μια θα μπαίνει ο ένας στα νερά του άλλου και μια ο άλλος θα παραγγέλνει φρεγάτες και η κατάσταση θα διαιωνίζεται όπως έγινε και με τα Σκόπια, που ευτυχώς βρέθηκε ένας Τσίπρας και έλυσε την διαφορά και γλυτώσαμε από τον Ερντογάν στον Βορρά!  Όπως γίνεται με την Κύπρο χρόνια τώρα…

Όμως οι ενέργειες της πολεμικής ετοιμότητας και της εθνικής έξαρσης το μόνο που θα καταφέρουν είναι ένα ατύχημα, μια κακιά ώρα, με τον γείτονα στο χωράφι του και το κυνηγητικό όπλο…

Εμείς εξ αρχής είμαστε ξεκάθαροι. ΝΑΙ στον διάλογο για όλες τις εκκρεμότητες. Το δίκιο πρυτανεύει, αλλά και οι αλληλοϋποχωρήσεις θα είναι προς όφελος και των δύο λαών, που είναι γείτονες και θέλουν δεν θέλουν, θα παραμείνουν γείτονες! 

Αυτό το τεράστιο βήμα εθνικής πολιτικής μπορεί να το κάνει μόνο ένας και αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας που το απέδειξε με τα Σκόπια!