15 Αυγούστου: Μεγάλη μέρα γιορτινή. Αλλά η προστάτιδα Παναγία και ο Μεσαίωνας δεν συμβαδίζουν

Ο Χριστιανισμός είναι ίσως η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται όλες οι ανθρώπινες αξίες. Είναι η Θρησκεία που πριν από 2 χιλιάδες χρόνια άλλαξε τα δεδομένα για την ύπαρξη των ανώτερων του ανθρώπου δυνάμεων που μέχρι τότε ήταν κυρίως σύμβολα της φύσης και έδωσε σημασία στον άνθρωπο.

Ιδιαίτερα η Παναγία ήταν το σύμβολο της αγάπης και της προστασίας. Η αγκαλιά της, πλατυτέρα του ουρανού, είχε υπό την προστασία της το Έθνος, τον στρατιώτη, την φτωχή μάνα, την χαροκαμένη..

Η 15η Αυγούστου είναι πολύ μεγάλη γιορτή. Ακριβώς για αυτήν την μεγάλη αγκαλιά που χωρά όλο τον κόσμο και ιδίως τους κατατρεγμένους!

Η Θρησκεία μας, που στην ουσία είναι η πίστη σε κάτι πολύ μεγάλο αλλά και ταυτόχρονα ανθρώπινο. Την αγάπη, το δίκαιο, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την προσφορά. 

Όμως, όταν ακόμα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μας οδηγεί σε άλλους δρόμους, κάτι δεν πάει καλά. Γιατί το να επιμένει σε πρόσφατη ομιλία του ότι η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου και άρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορονοϊού, μας μεταφέρει σε άλλες εποχές.

Για μας η πίστη μας στην Παναγία, όπως και όλο το βαθύ περιεχόμενο της διδασκαλίας, δεν μπορεί να συνδέεται με απόψεις που συγκρούονται με την επιστήμη. Το πίστευε και μη ερεύνα έχει εγκαταλειφθεί προ πολλού