Μια γνώριμη είδηση: Κατέληξε 90χρονη από κορονοϊό

Σε αυτή την χώρα κάτι δεν πάει καλά. Στην υπερβολή είμαστε πρώτοι. Ζούμε στις δάφνες των αρχαίων προγόνων και ας είμαστε 300 χρόνια πίσω από την εποχή του διαφωτισμού και της αναγέννησης!

Πέθανε η γιαγιά 90 χρόνων από κορονοϊό και το κάνουμε είδηση!. Και ο φόβος διαπερνά όλες τις ηλικίες. Τρέμει και ο εικοσάρης. Φοβάται ο σαραντάρης. Και στο καφενείο όλοι έντρομοι λένε ότι πάθανε ακόμα ένας από κορονοϊό!

Ευτυχώς που ανακάλυψαν και τα υποκείμενα νοσήματα. 90 χρονών σε λέει ο επιστήμονας, σίγουρα κάτι θα είχε η γιαγιάκα μας.

Δηλαδή αγαπητοί μας πόσο θα θέλαμε να φτάσει τα χρόνια της η γιαγιά. Τα 100; Τα 120; Τα 150;  Αναπαύτηκε λέμε. Ξεκουράστηκε και ξεκούρασε και τους δικούς της.  Και μην μας πείτε ότι φταίει μόνο ο κορονοϊός.

Αλλά εμείς εκεί. Πρώτη είδηση. Λες και ο θάνατος της 90χρονης ήταν ισάξιος της είδησης του ανθρώπου που δάγκωσε σκύλο!!

Αυτό που είναι αλήθεια και πρέπει να λέγεται είναι ότι στην Ελλάδα η θάνατοι σε σύγκριση με τους ασθενείς είναι πολλοί λίγοι και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι και άρα έχουν και άλλα προβλήματα.

Αυτό είναι είδηση και αυτό το γεγονός πρέπει να μας ενθαρρύνει, πέρα από το ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται κατά 100% στους γιατρούς μας και στο δημόσιο σύστημα υγείας.  Το ΕΣΥ και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του είναι αυτό που σηκώνει το βάρος της εξέλιξης και της θεραπείας των ασθενών από κορονοϊό.