Παρκινγκ Καζαρομάνα: Ανοίγουμε τον φάκελο και απαιτούμε να ξεκαθαρισθεί η εκκρεμότητα άμεσα

Η πόλη της Κω δεν είναι μια τυχαία πόλη. Έχει ένα μοναδικό ιστορικό κέντρο, σταυροδρόμι πολιτισμών και μία ευρύτερη τεράστια έκταση, σχεδόν επίπεδη προς πολεοδόμηση, που ο σχεδιασμός της απαιτεί σοβαρότητα, ποιότητα και συμμετοχή των πολιτών.

Κάθε πράξη πάνω σε αυτό το πολύτιμο υπόβαθρο απαιτεί διαφάνεια, περιβαλλοντική συνείδηση και κυρίως πόλεμο εναντίον των αισχροκερδούντων πολεοδομικά βάναυσα.

Το ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι το έγκλημα κατά των περιαστικών οικισμών που σύντομα θα ανοίξουμε. Το έτερο μεγάλο κεφάλαιο είναι το παρκινγκ της Κάζαρομάνα.

Είναι γνωστό ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης φορτίζεται εξ αιτίας της λειτουργίας συγκεκριμένων δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε με το στένεμα των δρόμων, η ελεγχόμενη στάθμευση δεν έγινε και φυσικά βρέθηκε ως λύση να φτιάχνουμε παρκινγκ!

Καμιά συζήτηση για τις υπηρεσίες που προβλέπει η συγκοινωνιακή μελέτη Φρατζεσκάκη να απομακρυνθούν. Καμιά συζήτηση για ελεγχόμενη στάθμευση, καμιά συνέλευση και κάποιος ευρύτερος προβληματισμός. Το χρήμα και η εκμετάλλευση πάνω απ’ όλα.

Και μάλιστα για ένα χωράφι 18 στρεμμάτων που οι ιδιοκτήτες τους Μουσουλμάνοι στην Τουρκία το είχαν ξεχάσει εδώ και 70 χρόνια. Που δεν μπορεί να κτιστεί ούτε μέτρο. Και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι περιβόλι για τσιμέττες!

Η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου ήταν κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ! Και η δεύτερη του Εφετείου επί Κυρίτση 2 εκατομμύρια ευρώ! 

Η απαλλοτρίωση δεν υφίσταται πλέον, έχει αυτοδίκαια ανακληθεί, και οι άνθρωποι έβαλαν στόχο την ενοικίαση του χωραφιού στον Δήμο με κάμποσα χιλιάρικα!. Χωρίς να γνωρίζει η κοινωνία το ιστορικό και πως ξεκίνησε η υπόθεση.

Εμείς ανοίγουμε τον φάκελο για τον οποίο οι πολίτες της Κω πρέπει να είναι ενήμεροι. Τι έγινε, από ποιούς έγινε και για πιο λόγο έγινε!. 

Εμείς θα το επαναλαμβάνουμε. Απαιτούμε ενημέρωση.  Ζητάμε να μάθουμε την καθαρή άποψη του Δημάρχου μας και της παράταξης μας. Και φυσικά λέμε στους ιδιοκτήτες και κυρίως στους πληρεξούσιους τους, να πάνε να φυτέψουν βρούβες στο χωράφι τους.