Ελληνική Δικαιοσύνη: Να δικαστούν οι τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια

Έξη πρωτοδίκες με δύο βουλεύματα που εξέδωσαν πετούν στο καλάθι των αχρήστων τον νόμο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον οποίο αθώωναν τους τραπεζίτες των θαλασσοδανείων!

 Για να ξαναθυμηθούμε σας λέμε ότι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η προστασία των τραπεζιτών που έδωσαν δισεκατομμύρια δάνεια χωρίς εγγυήσεις ή με εγγυήσεις αέρα όπως είπε και ο γνωστός κύριος της γάτας των Ιμαλάϊων!

Να σας θυμίσουμε επίσης ότι μεταξύ αυτών των δανείων είναι και τα δάνεια των εκατοντάδων εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!.

Ο νόμος τους, έλεγε ότι για να διωχθούν συγκεκριμένοι τραπεζίτες σε εκκρεμείς δίκες για  υποθέσεις απιστίας (θαλασσοδάνεια)  θα πρέπει να καταθέσει έγκληση  η ίδια η Τράπεζα μέσα σε διάστημα 4 μηνών από την ψήφιση του νόμου!

Δηλαδή η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε τους Τραπεζίτες να δικάσουν τους εαυτούς τους!

Οι έξη δικαστές με τα δύο βουλεύματα τους ξεκάθαρα διατυπώνουν την άποψη τους, αναφέροντας ότι αυτή η ρύθμιση στην ουσία είναι αντισυνταγματική αφού παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Ότι μεταχειρίζεται προνομιακά τους τραπεζίτες έναντι των μικρομετόχων στους οποίους απαγορεύει την έγκλιση!  Ότι υποκρύπτει συγκεκαλυμμένη απιστία!  Ότι οδηγεί τις εκκρεμείς υποθέσεις σε βέβαιη εξάλειψη του αξιόποινου!

Κάποιος θα μας ρωτήσει γιατί τα γράφετε όλα αυτά! Απλά για να πούμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοί μας πτώχευσαν και ποιοί ήρθαν για να μας σώσουν.