Αλήθειες και ψέματα: Μεγάλα λόγια για να κρύψουν αυτά που έρχονται

Τελικά μάθαμε ποιά θα είναι τα νούμερα των ενισχύσεων της Ε.Ε. στα κράτη μέλη εξ αιτίας του κορονοϊού και ιδιαίτερα ποιά θα είναι η βοήθεια στην Ελλάδα.

Θα μας δώσουν μας είπε ο πρωθυπουργός καμαρώνοντας 70 δις ευρώ τα προσεχή 7 χρόνια!

Εκείνο που απέκρυψε είναι ότι από αυτά, τα 38 δις είναι τα χρήματα που παίρνουμε κάθε 7 χρόνια και τα ονομάζουμε ΕΣΠΑ.

Επίσης απέκρυψε να μας πει ότι από τα υπόλοιπα 32 δις ευρώ τα 12,5 είναι δάνεια και ότι για το 2021 από τα υπόλοιπα 19.5 δις ευρώ θα πάρουμε 3,4 δις! Τα υπόλοιπα 16,1 δις θα τα παίρνουμε μετά το 2022 έπειτα από εγκρίσεις και προαπαιτούμενα!

Το σπουδαιότερο όμως είναι η απόκρυψη της απάντησης για το ύψος της ζημιάς το 2020. Της ζημιάς στην οικονομία, στην εργασία και στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Αλλά και η απάντηση στο ερώτημα εάν αυτή η κρίση θα κρατήσει και το 2021.    Ώστε να υπολογίσουμε πόσο θα καλυφθούμε από τις επιδοτήσεις και κυρίως ποιοί θα καλυφθούν!

Όταν έρχεται ένας πρωθυπουργός και αντί να πει την αλήθεια μας μιλά με χαρά για 70 δις ευρώ κάτι δεν πάει καλά. Και εμείς θα σας μιλήσουμε για την έκθεση Πισσαρίδη που προβλέπει την διανομή των χρημάτων μέσω της οποίας ορίζεται ως αναπτυξιακή στρατηγική η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και δημοσίων υποδομών, αλλά και το κλείσιμο και η συγχώνευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων!