Αγία Σοφία: Γιατί κτυπούν οι καμπάνες πένθιμα; Γιατί το “Υπερμάχω”

Ευχαριστούμε τον φίλο για την επιστολή του. Την δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια.

“Αγαπητοί φίλοι, τις τελευταίες ημέρες αναρωτιέμαι εάν υπάρχει διαφορά μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων, μεταξύ των Ορθοδόξων και των Μουσουλμάνων Σουνιτών.

Οι Τούρκοι Σουνίτες και μάλιστα των 42% από αυτούς, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε Τζαμί, σε έναν διαφορετικό θρησκευτικό χώρο.

Το πρώτο που έμαθαν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη, τα 10 δισεκατομμύρια, είναι ότι αυτή η μεγαλοπρεπής εκκλησία κτίστηκε από τους Έλληνες και ήταν Ορθόδοξη εκκλησία!

Το δεύτερο που έμαθε η διεθνής κοινότητα είναι ότι αυτοί οι Μουσουλμάνοι Σουνίτες δεν σέβονται τους θρησκευτικούς χώρους άλλων θρησκειών.

Και το τρίτο που όλοι αυτοί είδαν με τα μάτια τους, είναι το σπαθί του αρχιμουφτή που κάνει την μεγάλη διαφορά μεταξύ του Σταυρού και της ημισελήνου των αδελφών Μουσουλμάνων.

Για μένα οι πένθιμες καμπάνες και τα “υπερμάχω” δεν κάνουν την διαφορά. Χαρά έπρεπε να υπάρχει. Χαρά γιατί τα θεμέλια της Αγίας Σοφίας παραμένουν γερά και το σύμβολο της ορθοδοξίας όχι μόνο παραμένει όρθιο αλλά και χρησιμοποιείται από μια άλλη θρησκεία!

Άλλα πρέπει να μας προβληματίζουν και όχι η Κωνσταντινούπολη που χάθηκε προ πολλού! Η πολιτική ποιότητα και ενότητα, η πίστη μας στην πατρίδα και η στρατιωτική ισχύς είναι τα μόνα όπλα απέναντι σε ένα αδύναμο θεοκρατικό κράτος. Γιατί αυτοί που χρησιμοποιούν την θρησκεία ως όπλο για τις πολιτικές τους επιδιώξεις στην ουσία είναι αδύνατοι”