Υπουργός Οικονομικών: Ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει! (Και φυσικά όχι οι πλούσιοι)

Μέσα στη Βουλή προχθές, σε μια Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τα “ανεπαρκή και αναποτελεσματικά Κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης” ο κ. Σταϊκούρας Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απάντησε ότι είναι νομοτελειακή η φτωχοποίηση μέρους της κοινωνίας λόγω της επερχόμενης οικονομικής κρίσης εξ αιτίας της πανδημίας!

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι αν κριθεί ως κοινά αποδεκτό πως θα υπάρχει ύφεση λόγω κορονοϊού, τότε μέρος της κοινωνίας θα φτωχύνει. Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι μέσα από τις πολιτικές, που υλοποιούμε, να περιορίσουμε τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις». 

Ξέραμε ότι ο κορονοϊός θα μας οδηγήσει σε βαθειά οικονομική κρίση εξ αιτίας των υποχρεωτικών μέτρων της καραντίνας που έπρεπε να λάβει η Κυβέρνηση. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη.

Ξέρουμε επίσης ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι πάντες σκέφτονται τους αδύνατους. Αυτούς που θα πληγούν πρώτοι. Ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συζήτηση είναι η στήριξη των ασθενέστερων κρατών του νότου από τους πλούσιους του Βορρά!

Όμως στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτοί που πάντα την πατάνε είναι τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επιχειρηματίες και οι άνεργοι.

Ότι πολλοί θα φτωχύνουν είναι γνωστό και μας το λένε και κατάμουτρα, αφού για αυτούς η αναδιανομή των εισοδημάτων από τους πλούσιους στους φτωχούς είναι άγνωστη ιδεολογία και πολιτική.

Θα πάρουν λοιπόν τα λεφτά από τους πλούσιους του Βορρά και θα τα δώσουν στους πλούσιους του Νότου…