Κύπρος: Πάντα θα υπάρχουν εφιάλτες και κερκόπορτες γιατί δεν γίνεται κάθαρση

Μεγάλα λόγια απ’ όλους για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μάλιστα οι συγκυρίες είναι τέτοιες που όλοι στρέφονται κατά της Τουρκίας και όλοι θεωρούν ότι η εισβολή οφείλεται και είναι ένα τουρκικό έγκλημα κατά του Κυπριακού λαού. Και η συγκυρία είναι η περίπτωση της Αγίας Σοφίας, αλλά και η απαιτήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο!

Πάντα στις μεγάλες ήττες βρίσκουμε κάποια εξιλαστήρια θύματα. Ξεχνούμε την κατάντια του Βυζαντίου των τελευταίων 200 ετών του και βρήκαμε μια κερκόπορτα για να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι αυτή ευθύνεται! Στους 300 του Λεωνίδα ευθύνεται ο εφιάλτης.

Για την Κύπρο ξεχνάμε τις δικές μας ευθύνες που προέρχονται από το παρελθόν. Ξεχνάμε την συμφωνία στην οποία οδήγησαν οι Άγγλοι τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να συμπεριλάβει στις εγγυήτριες δυνάμεις την Τουρκία.

Ξεχνάμε το Βασιλικό πραξικόπημα του Κ. Μητσοτάκη που οδήγησε σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που είχε στείλει στην Κύπρο μια ολόκληρη Ελληνική Μεραρχία.

Ξεχνάμε τις εκκαθαρίσεις της ΕΟΚΑ Β κατά μουσουλμανικών χωριών και το πραξικόπημα των χουντικών εναντίον του εθνάρχη Μακαρίου.

Και μας φταίνε η Τούρκοι που κάποιοι γνώριζαν ότι είναι εγγυήτρια δύναμη και κάποιοι ήθελαν την επέμβαση και την κατάληψη της μισής Κύπρου και τον διαμελισμό της. Για να μην πούμε ότι την προετοίμαζαν από καιρό

Ο φάκελος της Κύπρου ήταν ερμητικά κλειστός για δεκάδες χρόνια και όταν ανοίχθηκε εμείς βρήκαμε μπροστά μας μια άλλη Ανατολική Μεσόγειο με τους ίδιους πάντα Τούρκους, αλλά με εμάς να μην έχουμε συνετιστεί, να μην έχουμε μάθει ποιοί και γιατί φταίνε, να μην τους έχουμε αποβάλει τους υπεύθυνους δια παντός και πολύ περισσότερο να τους έχουμε και πάλι από πάνω μας και πολλοί από αυτούς να καθορίζουν και σήμερα την τύχη μας

Γιατί το κράτος και οι εξουσίες του δεν είναι σημερινές όπως ήταν 0 ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια αλλά διαχρονικές και για δεκάδες χρόνια οι ίδιοι. Και κάποιοι που ευθύνονται, οι εφιάλτες με τις κερκόπορτες παραμένουν, γιατί ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες και ποτέ δεν έγινε κάθαρση.