Δ. Μαρκόπουλος. Δημοσιογράφος, Βουλευτής. Εισαγγελέας κατά Τσίπρα. Υμνητής της Νοβάρτις

Η ¨Εφ. Συντακτών με πρωτοσέλιδο που υπογράφει η δημοσιογράφος Άντα Ψαρρά αποκαλύπτει την δράση του κ. Μαρκόπουλου Βουλευτή της ΝΔ ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο το 2010 υμνούσε τις δραστηριότητες της Νοβάρτις!

 Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ‘Business Stories’ στις 16/6/2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την «Εφ. Συντακτών», την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis να βρει «θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου»!

Ειδικότερα, ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI. Πρόκειται για πρωτόλειο κείμενο, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ. Μαρκόπουλου.

Και όμως ο κ. Μαρκόπουλος είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Νοβάρτις όχι για την διερεύνηση του σκανδάλου αλλά για την υποστήριξη της σκευωρίας που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να σπιλώσει έντιμους πολιτικούς…

Η Εφημερίδα των συντακτών στο άρθρο της για τον κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο κ. Μαρκόπουλος εκτελώντας χρέη εισαγγελέα όφειλε να έχει αυτοεξαιρεθεί, μετά από μια τόσο στενή συνεργασία και θαυμασμό για την εταιρεία που βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών ερευνών. Εκτός κι αν μετά το πόρισμα η Δικαιοσύνη πειστεί από τους βουλευτές και ανατρέψει τις κατηγορίες, σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου.