Δήμος Κω. Εάν είναι αλήθεια, τότε μπορούμε να πούμε ότι πήραν μπροστά οι μηχανές της ανάπτυξης

Με κάθε επιφύλαξη, αν και η πληροφορία προέρχεται από πρωτοκλασάτο στέλεχος της Δημοτικής αρχής, σας μεταφέρουμε ότι δόθηκε η εντολή για την αποσυμφόρηση της πόλης με την μετεγκατάσταση της Εφορίας, του Κτηματολογίου, των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και του Τελωνείου στο κτίριο της Αλεξάντερ φάσιον του οποίου η μελέτη ολοκληρώνεται!

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα βήματα ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης και απόδοσης του εξ ολοκλήρου στους ντόπιους και κυρίως στους χιλιάδες τουρίστες μας με διαδρομές περιπάτου, αναψυχής εμπορίου, διασκέδασης και ιστορίας!

Η Εθνική Τράπεζα θα υποχρεωθεί να μετεγκατασταθεί, αν και αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια σεβόμενη τους χιλιάδες πελάτες της που ταλαιπωρούνται ήδη.

Και απομένει η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων και της Αστυνομίας στο οικοδομικό τετράγωνο που σήμερα βρίσκεται η Λαϊκή Αγορά!

Είναι αλήθεια, μας είπαν οι Υπηρεσίες του Δήμου και το μόνο που απομένει είναι η ταχύτητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εγκατάσταση εργολάβου ανακατασκευής του κτιρίου της Αλεξάντερ Φάσιον!

Χαιρόμαστε γιατί η επιλογή αυτού του σοβαρότατου έργου γυρίζει σελίδα στην ιστορία της πορείας του νησιού και του Δήμου που την καθήλωσαν στάσιμη για πολλά χρόνια η αδιαφορία, η αναλγησία και η καλοπερασακισμοί των περιόδων Κυρίτση.

Ξαναβάζει την Κω στο πάνθεον των πρωτοπόρων Δήμων της χώρας μας.