Απίστευτο!! Με τους ξενοδόχους, τους tour operators και τους ιδιώτες θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο

Ήλθε  ο Υπουργός Υγείας στην Κω προετοιμασμένος και μας είπε ότι για το νέο νοσοκομείο θα συνεργαστεί με τους ξενοδόχους, του πράκτορες και τους ιδιώτες! Δηλαδή μας είπε την αλήθεια.

 

Είπε την αλήθεια, αφού είναι γνωστό και το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει την σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα στην δημόσια υγεία. Με τους ξενοδόχους ίσως το κάνει και all in clusive..

 

Για το νέο νοσοκομείο ο Υπουργός ήταν γνώστης του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού προ καιρού ο Δήμαρχος του έστειλε την απόφαση και την μελέτη που συντάχθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άρα ήταν προετοιμασμένος και απάντησε με ειλικρίνεια.

 

Απλά εμείς αγνοούμε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων της παιδείας και της υγείας της ΝΔ και λαθεμένα επιμένουμε να διεκδικούμε το νέο νοσοκομείο αντί να απαιτούμε την αλλαγή των πολιτικών της ιδιωτικοποίησης.

 

Σας μεταφέρουμε το ακριβές απόσπασμα της ομιλίας του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια για το θέμα του νέου νοσοκομείου:

 

Είναι ευκαιρία η Κως να γίνει πρότυπο νησί και παράδειγμα για όλες τις άλλες τουριστικές περιοχές.

Υπάρχει η δυνατότητα από κοινού και με τους ξενοδόχους και ενδεχομένως με tour operators και με την ιδιωτική πρωτοβουλία, να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, τέτοιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.

Δεν είναι ζήτημα κτιριακό. Είδα μεγάλες κτιριακές δομές, οι οποίες δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. Άρα, πρέπει με μια άλλη προσέγγιση στο μέλλον, να δούμε τι χρηματοδότηση μπορεί να βρεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα, με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας”.