Εργατικό Κέντρο Β.Δ. Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο σε αυτό τον τόπο

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Κω για την δημιουργία φροντιστηρίου σχολικών μαθημάτων που θα προσφέρονται δωρεάν για τους μαθητές των σχολείων, μας εξέπληξε θετικά και μας υπενθύμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν εκατοντάδες μαθητές και οικογένειες με την νέα οικονομική κρίση που ήλθε και θα πλήξει τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους.

Είναι μια τεράστια κοινωνική προσφορά που ευχόμαστε να επιτύχει αφού επιθυμεί να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην μόρφωση των παιδιών που ξεκινά από τις διαμορφωμένες ανισότητες στην κοινωνία μας που εν τέλει καταλήγουν στους “αρίστους” μέσω των χρημάτων.

Το εγχείρημα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να έχει κομματικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά. Από μόνο του εμπεριέχει τον βασικό πυρήνα της πολιτικής πράξης κατά των ανισοτήτων και έτσι θα πρέπει να παραμείνει.

Ο Δήμος μας θα πρέπει να το υποστηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου και της διοίκησης του που για πρώτη φορά ξεφεύγοντας από τα στενά όρια των συνδικαλιστικών υποχρεώσεων του ανοίγει νέους ορίζοντες, κοινωνικά αποδεκτούς ευρύτερα 

Η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας μας κρίνει θετικά και επικροτεί την ενέργεια και θα την παρακολουθεί υποστηρίζοντας την.