Νίσυρος: Επί τέλους ένας ορατός αναπτυξιακός στόχος μετά από πολλά χρόνια

Ένας τεράστιος αναπτυξιακό στόχος για τα μέτρα της            Νισύρου που άρχισε να υλοποιείται, αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της Επαρχίας Κω – Νισύρου και δείχνει τον δρόμο των τοπικών πολιτικών πρωτοβουλιών που τα τελευταία χρόνια  βρίσκεται σε αδράνεια.

Είναι η ανακαίνιση και η μετατροπή του καταφυγίου των Πάλλων Νισύρου σε μικρή Μαρίνα σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων με δυνατότητα φιλοξενίας 60 γιωτ!

Προχθές υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης για 20 χρόνια της διαχείρισης του καταφυγίου από το Λιμενικό Ταμείο Κω- Νισύρου- Αστυπαλαίας  στον Δήμο Νισύρου με την παρουσία των Δημάρχων Κω και Νισύρου κ.κ. Νικηταρά και Κορωναίου, από τους προέδρους των Οργανισμών κ.κ. Χάνδρο και Χασαπλαδάκη.

Ο Δημήτρης Χασαπλαδάκης Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κω και Αντιδήμαρχος Νισύρου με την παρουσία του στην Νίσυρο και με την συνδρομή του Δημάρχου κυρίου Κορωναίου προσανατόλισε τις κατευθύνσεις των δραστηριοτήτων του Δήμου Νισύρου σε νέους αναπτυξιακούς  ορίζοντες με την αξιοποίηση αναξιοποίητων πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Ζήτησε την βοήθεια ειδικών. Με μεθοδικότητα μελέτησε για ένα χρόνο τις δυνατότητες της Νισύρου και τα ελλείμματα των υποδομών της, σχεδίασε και κοστολόγησε την μετατροπή του καταφυγίου σκαφών των Πάλλων σε σύγχρονη μαρίνα και βρίσκοντας ευήκοα αφτιά στην κοινωνία της Νισύρου πρώτα και μετά στον Δήμαρχό του κ. Κορωναίο, στον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά και στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής Κω, έκανε ο πρώτο μεγάλο βήμα της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης.

Ένα έργο ξεχωριστό. Ένας αναπτυξιακό στόχος κάθε τετραετία. Για την Νίσυρο μια μικρή μαρίνα. Για την Κω ένα ή και δύο πολύ μεγαλύτερα δεν είναι τίποτε που όμως μας λείπουν τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Χασαπλαδάκης μας δείχνει τον δρόμο που θα φέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον των νησιών μας.

Ευχόμαστε στον Δήμο Νισύρου να τα καταφέρει. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει για να αποδείξει ότι οι τοπικές δυνάμεις είναι ζωντανές, ότι μπορούν να σχεδιάσουν και μπορούν να υλοποιήσουν μεγάλους στόχους.