Φαινόμενο Κυρίτση. Πως και γιατί πεθαίνουν τα όνειρα και οι ελπίδες των νέων

Μας γράφει ένας αναγνώστης μας ένα γεγονός που συνέβη σε γνωστή του και δεν το πιστεύουμε. Έπρεπε να τηλεφωνήσουμε στον κ. Πασσανικολάκη που μας το επιβεβαίωσε.

Την εποχή των συνεργατικών του Καίσερλη, πέντε άνεργοι νέοι Χημικοί, παιδιά δικών μας οικογενειών, έφτιαξαν μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση με σκοπό των ποιοτικό έλεγχο των νερών, της θάλασσας και των αποβλήτων. Ο στόχος τους ήταν σιγά, σιγά να δραστηριοποιηθούν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και κυρίως ξενοδοχεία που μέχρι τότε έστελναν τα δείγματα στην Αθήνα και στην Ρόδο.

Ο Δήμος και ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πασσανικολάκης τους παραχώρησαν τα εργαστήρια του χημείου της ΔΕΥΑΚ και υπέγραψαν μια σύμβαση που τους ανέθεταν τον ποιοτικό έλεγχο της θάλασσας και των νερών.

Για 1,5 χρόνο δούλευαν κάθε ημέρα και έβγαζαν τα αποτελέσματα χωρίς να πληρωθούν και όταν ήρθε το 2014 ο Κυρίτσης τους έδιωξε κακήν κακώς, χωρίς να τους πληρώσει τουλάχιστον τα μεροκάματα τους.

Τα νέα παιδιά για να βρουν το δίκιο τους απευθύνθηκαν στην δικαιοσύνη η οποία τους δικαίωσε και ενώ περίμεναν να πληρωθούν την τελευταία ημέρα πριν φύγει ο Κυρίτσης από την Δημαρχία ο Δήμος προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο!!!

Μας είπαν ότι η συνεργατική έχει διαλυθεί. Μας είπαν για την πικρία που νοιώθουν οι νέοι αυτοί επιστήμονες μας. Και χαιρόμαστε γιατί μαθαίνουμε ότι ο Δήμαρχος Νικηταράς έχει επιληφθεί για την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Κυρίτσης, που όπως λέει η κ. Ρούφα έβγαλε ένα παράνομο ένταλμα για να πληρωθεί ένας εργολάβος, δεν έδωσε την ευκαιρία και το κουράγιο σε 5 νέους επιστήμονες να αναπτύξουν καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο Κυρίτσης των νέων της ΑΒΙΚΩ και του Λυκείου Ζηπαρίου…