Λύκειο Ζηπαρίου Κω. Ένα στημένο παιχνίδι που δυστυχώς θα συνεχιστεί απ’ ότι φαίνεται

Μας ρωτάνε τρεις φίλοι εκπαιδευτικοί εάν ο Δήμος μας προγραμματίζει την κατασκευή σύγχρονου Λυκείου στο Ζηπάρι μέσα ή δίπλα στον οικισμό και εμείς επανερχόμαστε αφενός για να πληροφορηθούμε επί τέλους τι συνέβη με το στήσιμο του διαγωνισμού ενοικίασης του σημερινού Λυκείου και αφετέρου αν θα συνεχισθεί η συμπαιγνία μετά την λήξη της 6ετούς σύμβασης.

Είχαμε γράψει την πληροφορία που έλεγε ότι ο γιός του Κυρίτση πήρε από την πολεοδομία τον φάκελο της οικοδομής που μετατράπηκε σε Λύκειο χωρίς γραπτό αίτημα και χωρίς πρωτόκολλο!

Είχαμε κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι κάτι σκοτεινό συμβαίνει στην καταλληλότητα του κτιρίου και στην αδειοδότηση του. όπως είχε δημοσιοποιηθεί και η καταγγελία ιδιώτη για το στήσιμο του διαγωνισμού που οδήγησε στην ενοικίαση του κτηρίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Δήμος πληρώνει 3 χιλιάδες ευρώ ενοίκιο τον μήνα, η ανακατασκευή κόστισε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ και σε 3 χρόνια από τώρα θα χρειαστεί να ανανεώσει την σύμβαση που λήγει!

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί η νέα δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν είπε τίποτε για τον φάκελο της πολεοδομίας, δεν μίλησε για το σκάνδαλο!

Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί δεν προχωρά ο Δήμος στην απαλλοτρίωση ακινήτου δίπλα στον Οικισμό Ζηπαρίου με στόχο μέσα σε 3 χρόνια να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο δημόσιο Λύκειο και να σταματήσει μια σύμβαση της ντροπής!

Φαίνεται ότι έχουν μπει στις καλένδες όλες αυτές οι κατηγορίες για τα καραμπινάτα σκάνδαλα της περιόδου Κυρίτση. Έχουμε ισχυριστεί ότι η απόκρυψη ατασθαλιών και σκανδάλων οδηγεί στην επανάληψη τους. Ας το έχουν υπόψη τους.

Αλλά θα ήταν και άδικο να ταυτιστεί η σημερινή δημοτική αρχή με την προηγούμενη με την ανανέωση της σύμβασης ενοικίασης του ακινήτου