Εκπαιδευτικοί: Σήμερα γράφεται η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης

Κατακαλόκαιρο και εντελώς ξαφνικά η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως κάλεσε τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε διάλογο για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει και αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση!

Η εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας εξερχόμενοι από το Υπουργείο χαρακτήρισαν την Υπουργό ως άνθρωπο τακτοποίησης επιχειρηματικών ρουσφετιών και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας στην εκπαίδευση όπως δεν έχουν πάρει και οι νοσοκομειακοί τους στόχος της στην υγεία!

Και όμως τα μηνύματα είχαν έλθει έγκαιρα και ήταν εκκωφαντικά. Όταν πριν από 5 μήνες με νομοθετική ρύθμιση επιχείρησαν να  εξισώσουν τα πτυχία των πανεπιστημίων με τους πτυχιούχους των Κολλεγίων! Όπως και οι νοσοκομειακοί του ΕΣΥ δεν άκουσαν για την μετατροπή του Νοσοκομείου της Κομοτηνής σε ιδιωτικού δικαίου… 

Πήγαν λοιπόν στην συνάντηση της Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί και άκουσαν τα ακόλουθα όπως εξηγεί η ΟΙΕΛΕ:

Η Νίκη Κεραμέως επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, καθώς υποστήριξε πως το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου της για την ιδιωτική εκπαίδευση, «που τελειώνει το ιδιωτικό σχολείο ως πάροχο κοινωνικού αγαθού και τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό ως λειτουργό της εκπαίδευσης, γίνεται για το καλό του… μαθητή».

«Είχε μάλιστα το απύθμενο θράσος να πει ότι θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας με… ελεύθερες απολύσεις και με ελεύθερες συμβάσεις-λάστιχο(!) και ότι ενώ δεν τίθεται κανένα ζήτημα μεταφοράς μας στο Υπουργείο Εργασίας, οι καταγγελίες των συμβάσεων  θα γίνονται με βάση το κοινό εργατικό δίκαιο»