Καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στην Κω. Προσοχή στις τιμές.

Η κατάσταση με την ανύπαρκτη σχεδόν τουριστική κίνηση είναι γνωστή σε όλους. Ειδικά για τους επιχειρηματίες μας που περιμένουν να δουλέψουν μόνο από τουρίστες  τα πράγματα φέτος θα είναι πολύ δύσκολα.

Εκείνο που ενδεχόμενα  δεν είναι γνωστό στους επιχειρηματίες μας της εστίασης και της διασκέδασης που οι πελάτες τους  στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν ντόπιοι, είναι ότι τα πράγματα θα είναι εξίσου δύσκολα και γι’ αυτούς.

Και θα είναι δύσκολα γιατί οι επιπτώσεις από την μειωμένη τουριστική κίνηση αγγίζει τους πάντες άμεσα ή τους κάνει επιφυλακτικούς για περιττά έξοδα που θα τους δυσκολέψουν στο μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, φίλος εστιάτορας μας έλεγε ότι θα πρέπει να προσέξει τις τιμές του και ειδικά για φέτος θα τις μειώσει γιατί αντιλαμβάνεται ότι οι ντόπιοι πελάτες του δεν έχουν την ίδια οικονομική άνεση όπως στο παρελθόν!

Τα γράφουμε αυτά παίρνοντας αφορμή από αυτά που ανέφερε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων κ. Γιάννης Κουράσης;

«Οι επιχειρηματίες δεν επιδιώκουν να γίνουν πλούσιοι μέσα σε αυτήν τη δύσκολη σεζόν. Επιδιώκουν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Είναι γνωστό ότι οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει που θα πιει τον καφέ του ανάλογα με τα χρήματά του. Πρέπει να κάνει τη δική του έρευνα αγοράς. Δεν έχουν πιέσει οι τιμές στην εστίαση και στη διασκέδαση, διότι δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις»

Εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι ειδικά για φέτος οι τιμές στα εστιατόρια και στις ταβέρνες θα πρέπει να είναι προσεγμένες αφού τα μηνύματα από την άλλη Ελλάδα λένε ότι οι τιμές στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης παραμένουν αρκετά υψηλές!