Οι απειλές της TUI, τα πρωτόκολλα της καραντίνας που κατάπιε ο Πρωθυπουργός και τα πρόστιμα στην Κω

Η Κυβέρνηση μετά από τις εισηγήσεις της επιτροπής των υγειονομικών καθόρισε τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορονοϊό που θα ίσχυαν με την άφιξη των τουριστών στην χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτά οι τουρίστες θα έπρεπε να συμπληρώσουν δύο ημέρες πριν αναχωρήσουν από την πατρίδα τους ένα έντυπο στο έγραφαν στοιχεία για το ταξίδι τους. Επίσης κατά την άφιξη τους στα αεροδρόμια της χώρας μας θα υποβάλλονταν σε δειγματοληπτικό έλεγχο για τον κορονοϊό και θα έπρεπε να παραμείνουν για 36 ώρες σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους.

Έλα όμως που η  TUI είχε άλλες απόψεις τις οποίες αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα  BILD που ήταν συνδιοργανωτής της επίσκεψης των γιατρών στην Κω.

 «Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της BILD η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI απείλησε με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της. Ο λόγος: η διαμάχη για μια ακραία οδηγία καραντίνας της ελληνικής κυβέρνησης. Τυχαία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια θα έπρεπε να μπουν για 36 ώρες σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο. Μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη. Το μήνυμα του ομίλου: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών. Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή και οι διακοπές στην Ελλάδα σώθηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild, βάζοντας «φωτιά» στο κυβερνητικό αφήγημα.

Το ρεπορτάζ της Bidl επιβεβαίωσε η γερμανική εταιρεία και στην Deutsche Welle αναφέροντας ότι είχε συναντήσει πολλές διαμαρτυρίες από πελάτες της για την καραντίνα των 36 ωρών.

Μπροστά στην TUI και στο χρήμα τα πρωτόκολλα και η υγεία κάνουν τούμπες. Αλλά στο καφενείο και στο μπαράκι πίπτει ράβδος και τα πρωτόκολλα θεωρούνται Ευαγγέλιο!