Η στρατηγική συμφωνία και το δούλεμα πάει σύννεφο ή Ένα διήμερο πολιτικής γύμνιας

Έφερε η TUI 170 Γερμανούς γιατρούς στην Κω με σκοπό το τουριστικό μάρκετινγκ και ο καθείς από εμάς βρήκε την ευκαιρία να μας δουλεύει.

Κανένας από όλους αυτούς δεν είδε κατάματα τον πόνο του άνεργου ξενοδοχοϋπάλληλου, του επιχειρηματία με το κλειστό κατάστημα, του αγρότη με την απούλητη σοδειά ή του συνταξιούχου που βοηθά τα παιδιά του.

Έρχονται η Κυβερνητικοί υπουργοί και μας λένε ότι υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία με την  TUI να φέρει φέτος το 50% των παρισινών τουριστών , αλλά δεν μας είπαν αν πρώτα υπέγραψαν και μια συμφωνία με τον κορονοϊό!

Και φυσικά ο άνθρωπος της   TUI από ευγένεια δεν ρώτησε τους Υπουργούς αν η Κως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κρούσματα και υπέγραψε, νομίζοντας ότι είναι στη Γερμανία και τα νοσοκομεία της.

Ο άλλος μέσα στον γενικό χαμό του διήμερου ζήτησε από τον Υπουργό, που τα έχει χαμένα, να φτιάξει στην Κω Ινστιτούτο Βιοηθικής!

Ο άλλος μας είπε ότι θα προτείνει να δημιουργηθεί στην Κω τουριστική σχολή!!

Ο τέταρτος που μυρίστηκε εκλογές τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας αυτός το ηθικό πλεονέκτημα, και δίνοντας το παρών στον Μητσοτάκη.

Ο Δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία μιας και έχει να δει κυβερνητικό εκπρόσωπο εδώ και ένα χρόνο, να πει τον πόνο του και την τραγική κατάσταση της Κω στους δύο Υπουργούς. Δύο Υπουργούς που στην ουσία δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα πέραν της τουριστικής διαφήμισης όπως ήταν και οι προηγούμενοι.

Και ο κορονοϊός, ο κάθε κορονοϊός, είναι παρών και γελά! Και θα γελά για μια κοινωνία που δεν θωρακίζεται, που δεν αποκτά υποδομές, που δεν σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Και μαζί του θα γελούν και αυτοί που μας δουλεύουν νομίζοντας ότι είμαστε βλάκες.