Η αγορά στενάζει, το χρήμα εξαφανίζεται και αυτοί κάνουν πειράματα στου κασίδη το κεφάλι

Όταν εμφανίστηκε ο κορονοϊός η Κυβέρνηση μεταξύ των άλλων μέτρων έδωσε 75 ημέρες παράταση στην εξόφληση όλων των επιταγών όλων των οικονομικών τάξεων.

Πήγε λοιπόν πίσω η ρευστοποίηση των επιταγών και ένα μεγάλο μέρος του χρήματος εξαφανίστηκε για 75 ημέρες. Λίγες ήταν οι διαμαρτυρίες αφού το μέτρο ήταν για όλους, και για όλο το κύκλωμα διακίνησης χρήματος και υποχρεώσεων. Ανεξάρτητα αν η αγορά από τότε είχε αρχίσει να υποφέρει.

Όταν πέρασαν οι 75 ημέρες έρχεται η Κυβέρνηση που μιλούσε μόνο με τους συνδέσμους των ξενοδόχων και παρατείνει την εξόφληση των επιταγών για άλλες 60 ημέρες αλλά μόνο για τους ξενοδόχους!!

Και έχουν μείνει μπουκάλα όλοι οι προμηθευτές και όλες οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες στα ξενοδοχεία που έχουν εκδώσει επιταγές και πρέπει να τις εξοφλήσουν και έχουν στα χέρια τους επιταγές των ξενοδόχων και τις βλέπουν και κλαίνε!!

Εάν εσείς έχετε ακούσει από μια τηλεόραση αυτή την ιστορία, άλλο τόσο την έχουμε ακούσει και εμείς. Οι μάγοι της οικονομίας και ο ακτύπητος ηγέτης της, έχουν σώσει την χώρα και τώρα στα πανέμορφα γαλάζια της νερά και στις εξωτικές παραλίες της περιμένουμε την επανεκκίνηση του τουρισμού μας λένε! Αλλά για το κλάμα των μικρού προμηθευτή και του μικροσυντηρητή που έχει στα χέρια του επιταγές του ξενοδοχείου κανένας δεν μιλά!

Το χρήμα λείπει από την αγορά! Ο προμηθευτής και ο συντηρητής δανείζετε για να εξοφλήσει τις επιταγές του και ο μεγαλοξενοδόχος τρίβει τα χέρια του! Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς σήμερα. Και δεν είδαμε τίποτε ακόμα…